Jeg laver rigtig tit bruschetta, især når mit brød begynder at blive lidt tørt. Dem jeg har valgt her er en variation med bagt squash og en peberfrugtcreme, en helt traditionel udgave med tomat, basilikum og hvidløg og så en bruschetta med bagt gedeost, akaciehonning og frisk rosmarin. 
Jeg plejer altid først at riste brødskiverne i ovnen med lidt olivenolie og hvidløg til de er lidt sprøde. Først derefter putter jeg fyldet på og serverer. (Det er dog lidt anderledes med gedeost-bruschettaen)

Bruschetta med grillet squash, aubergine og peberfrugtcreme
Jeg plejer at bruge 3 store røde pebre til en skål creme. Jeg halverer peberfrugterne, fjerner kernerne og putter dem på en bageplade i ovnen, der er sat til 250 grader. Jeg plejer at give dem 45 minutter, eller indtil de begynder at blive lidt rynkede og sorte. Peberfrugterne lægges i en frysepose og køler ned. Når de er afkølet piller jeg skindet af og derefter blender jeg peberfrugterne med 1 hvidløg, lidt olivenolie og 2-3 spsk. 18 % creme fraice, salt og peber.
Squashen og auberginen skærer jeg i skiver og pensler skiverne med olivenolie, salt og peber og bager dem i ovnen på 200 gr. i ca. 15 min.(auberginerne skal have lidt mere)
Det hele anrettes som vist på billedet på de ristede brødskiver.

Bruschetta med tomat, basilikum og frisk parmesan
Finthakkede cherrytomater vendes med hvidløg, basilikum, salt og peber, æblecidereddike og olivenolie, alt efter smag og behag. Jeg bruger dog rigeligt af det hele, for elsker når smagen af basilikum og hvidløg virkelig trænger igennem.
Derefter pyntes brødene med skiver af god parmesan.

Bruschetta med gedeost, akaciehonning og frisk rosmarin

Her bager jeg brødene med fyldet på. Jeg lægger således rigeligt med gedeost på hver brødskive og sætter dem i ovnen på 200 gr. i ca. 10 min. Når de er færdige hælder jeg honning, en lille smule olivenolie over og frisk rosmarin.
 

Loading