JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

2 lækre savoykål opskrifter og lidt om de smukkeste køkkentekstiler

af Julie Karla november 9, 2020
Skrevet af Julie Karla november 9, 2020

SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED DO.DESIGN: Her kommer 2 dejlige savoykål opskrifter, som jeg lavede i weekenden med de skønneste økologiske savoykål. Jeg er gået lidt kål amok for tiden, og det er vel ikke det værste, der kan ske, når man tænker på sundheden. Og jeg er også blevet ret glad for at tilberede kål, altså ikke bare spise det råt. Her har jeg både lavet en stegt version og en bagt.

Men før jeg når til opskrifterne vil jeg lige fremhæve de tekstiler, jeg bruger her på billederne. Er de ikke bare smukke? De er så meget min smag, og det er simpelthen en fryd at dække bord med både servietterne og ikke mindst dugen.

savoykål opskrifter i ovn
savoykål opskrifter med frugt

De smukkeste køkkentekstiler fra do.design

Tekstilerne er fra firmaet do.design som har specialiseret sig i hørprodukter til hjemmet og allesammen produkter, som emmer af nordisk livsstil. Jeg er vild med alle farverne på fx dugene og kunne snildt se mig selv bruge dem alle i mit hjem. Her har jeg brugt en stribet dug, som simpelthen er så skøn. Og så er hør bare et fantastisk produkt, hvor det intet gør, at det ser lidt krøllet ud. Det gør bare looket mere hyggeligt, mere afslappet og ikke mindst naturligt. Så en anbefaling herfra. Og så tilbage til opskrifterne!

nemme savoykål opskrifter

Savoykål opskrifter med bagt og stegt savoykål

Den første opskrift jeg har lavet er bagt savoykål med parmesan, pankorasp, citron og hvidløg. Det smager overdrevet godt, og jeg var virkelig sådan…Mmmm…Mmmm…Mmmmm, da jeg smagte på den færdige ret.

bagte savoykål opskrifter

Den anden opskrift er lidt mere frisk i det, men også utrolig dejlig og særligt som tilbehør til fx svinekød, så en oplagt salat til julens forskellige kødretter. Opskriften består af stegt savoykål med skalotteløg og æble. Super simpelt. Så ville jeg have drysset sesamfrø over, men det glemte jeg, så det kan man tilføje. Og så har jeg også serveret den engang med revet Vesterhavsost over, og det var seriøst også et hit!

Opskrifterne følger nedenfor, og så lavede jeg lige en hurtig søgning på bloggen på savoykål, for jeg kunne ikke huske om, jeg havde nogle opskrifter liggende med denne kåltype. Men det havde jeg da, og mindsandten en old school én af slagsen, nemlig denne her farspandekage med smørstegt porrer og savoykål. Det er altså også godt!

blog savoykål opskrifter
gode savoykål opskrifter
Udskriv
Bagt savoykål med parmesan, panko rasp, citron og hvidløg
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Ret: Salat, vegetar
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Savoykål
  • 1 savoykål
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • Salt
  • Peber
Parmesan topping
  • 30 g fintrevet parmesan, fra helt stykke
  • 20 g panko rasp
  • Fintrevet skal af 1 økologisk citron
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 200 grader alm. ovn.

  2. Halvér savoykålen fra toppen og ned mod roden. Skær de to halve over i to både, og disse ligeledes i to, så du til sidst har 8 både. Alle bådene skal gerne have lidt af roden i enden, så bladene holdes sammen.

  3. Rør olivenolie sammen med presset hvidløg og pensl bådene. Drys med salt og peber.

  4. Bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter, indtil de begynder at få en smule farve i kanterne.

  5. Bland imens fintrevet parmesan med panko og fintrevet citronskal.

  6. Tag den bagte kål ud af ovnen og drys med parmesanblandingen. Sæt tilbage i ovnen og bag i ca. 5-7 minutter, indtil osten er smeltet.

  7. Servér dem lune.

gode savoykål opskrifter
madblog savoykål opskrifter
Udskriv
Stegt savoykål med æble og skalotteløg
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
20 min
 
Ret: Salat, Tilbehør
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 2 skalotteløg
  • 1 spsk olivenolie til stegning
  • 500 g fintsnittet savoykål
  • 1 rødt æble
  • 2 spsk æblecidereddike
  • Salt
  • Friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Skær skalotteløgene ud i tynde ringe, og steg dem 1-2 minutter i olivenolie i en dyb pande.

  2. Kom den fintsnittede kål på panden og vend godt rundt et par minutter.

  3. Skær æblet i små tern og kom dem på panden.

  4. Lad det hele stege ved middelvarme i ca. 5 minutter, indtil kålen er faldet en smule sammen, men stadig har bid.

  5. Rør æblecidereddike i og smag til med salt og peber. Servér retten lun.

madblog savoykål opskrifter
savoykål opskrifter med æble

Gratis e-bog: DE 25 BEDSTE OPSKRIFTER

Abonnér gratis på mine nyeste opskrifter, og få samtidigt min e-bog med de 25 mest populære opskrifter tilsendt.

3 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Den bedste slethvar opskrift – en bæredygtig fisk
Næste indlæg
Panerede skrubbefileter med blomkålsremoulade og timian-kartofler

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

3 kommentarer

Kirsten november 10, 2020 - 7:19 am

Dejligt at du er tilbage med lækre sunde opskrifter

Reply
Julie Karla november 10, 2020 - 2:14 pm

Hihi tak, nu virker mit nyhedsbrev endelig!

Reply
Kirsten november 10, 2020 - 4:00 pm

Welcome back.misser you.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen