JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

3 nemme tapas med gedeost

af Julie Karla september 12, 2018
Skrevet af Julie Karla september 12, 2018

SPONSORERET SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK: Her kommer mit 3. og sidste indlæg i rækken af opskrifter med Soignons økologiske gederulle. Og denne gang er det 3 super lette og ret så lækre tapas med gedeost. De er perfekte til en tapas aften med god vin eller som appetizers før en middag. Og de var et hit herhjemme, og faktisk ikke mindst hos den lille! Yep, han nuppede næsten alle filorullerne!

Lidt om mine tapas med gedeost

Fælles for alle mine tapas opskrifter er, at gedeosten er lun. Der er simpelthen noget helt fantastisk over varm gedeost, der smelter på tungen. Kold gedeost er også super godt, især til sandwiches eller på tapasbræt med charcuterie. Men jeg er helt klart mest til varm gedeost. Og der er så mange gode opskrifter med netop det. Jeg har på det seneste både lavet en salade de chevre chaud og en skøn squashtærte med gedeost! Og endelig mit bud her på lige-til-at-gå-til tapas med gedeost.tapas med gedeost og filodej

5 fra 1 stemme
Opskrifter på tapas med gedeost
Udskriv
Filoruller med gedeost, timian og honning
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
20 min
 
Ret: Appetizer, Forret, Tapas
Køkken: internationalt
Antal: 8 stk
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 2 ark filodej (skåret ud i 8 stykker i alt)
  • 1/2 gederulle
  • 8 stængler frisk timian
  • flydende honning
  • Ca. 30 gr smeltet smør
Sådan gør du
  1. Læg de to ark filodej på køkkenbordet og skær 8 rektangler ud i alt.

  2. Start med én rektangel: Pensl den med smeltet smør. I den ene ende lægges frisk timian på en stribe. Fold kanten ind over, så den pakkes ind og pensl med smeltet smør. I den anden ende lægges 4 små halve skiver af gedeost. Dryp med honning og rul fra gedeosten og ind mod timianen. Luk rullen ved at pensle med smør. Fortsæt samme procedure med de øvrige.

  3. Læg filorullerne på en bageplade med bagepapir og pensl overfladen med smeltet smør. Bag ved 200 gr. i ca. 10 minutter, indtil de er smukke gyldne. Servér med det samme.

Sød kartoffel med gedeost, rosmarin og blåbær

tapas med gedeost og andre opskrifter

5 fra 1 stemme
Opskrifter på tapas med gedeost
Udskriv
Sød kartoffel med gedeost, rosmarin og blåbær
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
40 min
 
Ret: Appetizer, Forret, Tapas
Køkken: internationalt
Antal: 8 stk
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 stor sød kartoffel
  • olivenolie
  • 4 skiver gederulle
  • frisk rosmarin
  • 8 stk blåbær
  • flagesalt
Sådan gør du
  1. Skræl kartoflen og skær den ud i mellemtykke skiver. Læg på en bageplade. Pensl med olivenolie og drys med en smule flagesalt. Bag i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 minutter, eller indtil de er møre.

  2. Halvér de 4 skiver gedeost og fordel dem på de færdigbagte skiver kartoffel. Pynt med frisk rosmarin og et blåbær. Sæt tilbage i ovnen ved 200 gr. i ca. 7-10 minutter, eller indtil gedeosten tager lidt farve.

Paneret gedeost med stikkelsbærkompot

Opskrifter på tapas med gedeost

5 fra 1 stemme
Opskrifter på tapas med gedeost
Udskriv
Paneret gedeost med stikkelsbærkompot
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
15 min
 
Ret: Appetizer, Forret, Tapas
Køkken: internationalt
Antal: 8 skiver
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 8 tykke skiver gederulle
  • 1 skive daggammelt surdejsbrød
  • stikkelsbærkompot (eller lignende kompot eller syltetøj som f.eks. solbær, blåbær eller æblekompot.
Sådan gør du
  1. Skær 8 tykke skiver gedeost. Skær forsigtigt det hvide ydre af, så paneringen bedre kan hænge fast ved gedeosten.

  2. Kom brødet i en minihakker eller foodprocessor og blend, indtil man har en fin rasp lignende panering.

  3. Vend de 8 skiver gedeost godt i brødkrummerne.

  4. Varm en pande op med olivenolie eller smør, og steg gedeostskiverne ved høj varme et par minutter på hver side. Tag dem af varmen, drys med salt og friskkværnet peber og servér sammen med f.eks. stikkelsbærkompot.

tapas med gedeost

1 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
September kaffedate
Næste indlæg
Bagte figner med lækkert fyld

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

1 kommentar

Niels september 13, 2018 - 11:48 am

5 stars
Wauw det ser lækkert ud! Især nr tre! Den skal prøves i weekenden

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen