JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Broccoli pandekager – En nem opskrift

af Julie Karla december 28, 2013
Skrevet af Julie Karla december 28, 2013

Broccoli pandekager er et virkelig skønt alternativ til kødet på middagsbordet! Og jeg tænkte, at det var tid til en sund opskrift ovenpå al den julemad, så her kommer en nem og sund opskrift på broccoli pandekager med gedefeta.

De næste par dage kommer i hvert fald til at byde på en del mere grønt, end jeg har spist de seneste par dage. Jeg har holdt jul i Jylland og vanen tro ikke rigtig bestilt andet end at nyde julens mange madfristelser. Det har været skønt. Julemiddagen bestod af økologisk svinekam med lakrids og foruden de brunede kartofler og masser af sovs var tilbehøret rødkålssalat med quinoa, blåbær og kanel-valnødder.

Broccoli pandekager og nye sunde opskrifter!

De næste par dage skal gå med at udvikle nye opskrifter til bloggen, og så gøre klar til nytårsaften, hvor vi bl.a. skal stå for hovedretten. Indtil da vil jeg kaste mig over disse lækre broccoli pandekager!Sunde Broccoli pandekager

Cabbage

Sunde Broccoli pandekager
Udskriv
Nem opskrift på broccoli pandekager
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
25 min
 
Nem opskrift på broccoli pandekager der er perfekte til madpakken
Ret: Hovedret, vegetar
Køkken: dansk, internationalt
Antal: 8 pandekager
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 300 gr. broccoli
  • 3 stk æg
  • Ca. 75 gr. fintsigtet speltmel (eller hvedemel)
  • 75 gr. gedefeta
  • 1 tsk. fintrevet citronskal
  • 1-2 spsk. finthakket persille
  • Lidt revet muskatnød
  • Peber
  • ca. 1/2 tsk Salt
Sådan gør du
  1. Skær broccolien i buketter.
  2. Kog broccolien, indtil buketterne er møre, men stadig har lidt bid
  3. Lad dem køle helt af.
  4. Hæld dem ud på et skærebræt og hak dem groft.
  5. Bland æggene sammen med det hakkede broccoli og tilsæt revet citronskal, finthakket persille, muskatnød og ca. 1/2 tsk salt og peber.
  6. Rør nu melet i. Nu skulle man gerne have en lidt tyk sammenhængende pandekagedej.
  7. Vend fetaen forsigtigt i.
  8. Læg tre-fire store skefulde pandekagedej rundt på en varm pande med olie eller smør, og steg pandekagerne færdige i et par minutter på hver side.
  9. Server broccoli pandekagerne sammen med lidt ekstra feta.

 

9 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Sund banankage opskrift med dadler og kaffechokolade
Næste indlæg
Ærterugotto med feta, timan og æble

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

9 kommentarer

Anonymous december 28, 2013 - 4:37 pm

Ser bare super guf ud, elsker gedeost.

Glædelig bag jul.
Mary-Liz

Reply
Julie Karla december 29, 2013 - 9:52 am

Tak Mary-Liz! Og godt nytår til dig!

Reply
Anonymous januar 6, 2014 - 1:54 pm

Det ser meget godt ud!! 🙂

Reply
Anonymous januar 7, 2014 - 12:19 pm

Du skriver at pandekagerne skal serveres “med lidt ekstra feta”, men jeg kan ikke se noget sted i opskriften, at du skriver at der skal feta i pandekagerne. Skal der det?

Reply
Julie Karla januar 15, 2014 - 6:16 am

Tusind tak, og tak for tippet! Jeg havde glemt at skrive feta ind, men nu er det gjort : )

Reply
Annette Patrunch oktober 11, 2015 - 12:50 pm

Hej julie Karla.

Har prøvet mange af dine opskrifter, og elsker dem. Mangler dog ved flere af dem, hvor mange personer det er til, og ikke mindst om de er fryseegnet. Jeg laver tit store portioner i weekenden, for at det kan være lidt nemt i hverdagen, hvor jeg ofte har aftenmøder, men er i tvivl med dine opskrifter. Er det noget du kan tilføje?
Glæder mig til mange flere opskrifter fra dig.

Kh
Annette

Reply
Julie Karla oktober 12, 2015 - 7:44 am

Hej Annette,
Det har du helt ret i. Der kan mangle portionsangivelse ved nogle af de ældre opskrifter. Det er noget, jeg har fået systematiseret i nyere tid, så alle de nye opskrifter skulle gerne have. I forhold til frysevenlige opskrifter, så noterer jeg det, hvis jeg selv har frosset dem ned. Jeg er nemlig ikke nok ekspert til at vide, om mine opskrifter kan fryses ned, uden jeg selv har prøvet det. Men i det her tilfælde med broccolipandekagerne, tror jeg dog sagtens, at du kan fryse dem ned. KH Julie Karla

Reply
Sine juni 19, 2016 - 1:41 pm

Vil de kunne hænge sammen, hvis speltmelet erstattes af kikærtemel?

Reply
Julie Karla juni 20, 2016 - 10:01 am

Det er et godt spørgsmål. Det ved jeg faktisk ikke.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen