JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Nicecream opskrift – Sund bananis med smag af mint-chokolade lidt a la After Eight

af Julie Karla maj 4, 2022
Skrevet af Julie Karla maj 4, 2022

Hvordan laver man nicecream? Som i denne her plantebaserede is, der altid tager udgangspunkt i frosne bananer. Jo, jeg kommer her med min til dato bedste nicecream opskrift, som smager hen i retningen af den kendte chokolade After Eight. Jeg har nemlig kommet frisk mynte i min bananis og mørk chokolade!

Hvad indeholder en god nicecream opskrift?

En nicecream indeholder altid frosne bananer. Det er ligesom dem, som skaber denne her cremede konsistens. Og så skal der lige en smule mælk, plante eller komælk, til at få det hele til at blende hurtigt sammen. Her i min opskrift har jeg brugt mandelmælk, men havremælk er også skønt, hvis opskriften skal være vegansk.

Og så kan jeg altid godt lide at tilsætte noget smag. I denne her opskrift er det mint-chokoladesmagen. Den får man ved at blende friske mynteblade med og en god mørk chokolade. Mums det smager bare godt. Man kan også tilsætte peanutbutter for jordnøddesmagen eller mandelsmør, som jeg fx har gjort i denne opskrift på selvsamme sunde bananis, som gør isen ekstra ekstra cremet.

nice cream opskrift med spinat

Jeg glæder mig til sommer…

For der skal jeg forhåbentlig høste en masse skønne bær fra min bærplanter i ødegården i sverige. Og nogle af dem skal fryses ned og blendes sammen med frosne bananer til de skønneste is. Forestil jer en nicecream med masser af solmodne solbær?! Og så i en vaffel, og så er der is til ungerne. Så kunne de evt få lidt sundere cookie dough bites på efter denne her opskrift! Uh ha…så blir moren i hvert fald populær.

Man kan altså virkelig lave mange forskellige slags plantebaserede is med frosne bananer. Og så er det jo selvfølgelig et sundere alternativ end den traditionelle flødeis, selvom der i den grad også er plads til den hjemme hos os. Men det er dejligt at variere og at fylde kroppen op med skønne naturlige frugter.

nicecream opskrift med mynte
Udskriv
Nicecream opskrift – Sund bananis med smag af mint-chokolade lidt a la After Eight
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
10 min
 
Ret: Dessert, Snack
Køkken: internationalt
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 3 små eller 2 store frosne bananer i skiver (Jeg brugte ca. 230 g skrællet vægt)
  • 1/2 – 3/4 dl mandelmælk (eller anden plantemælk)
  • 30 g frossen spinat
  • Ca. 6 friske mynteblade
  • 15 g mørk chokolade (+ lidt ekstra finthakket til topping)
Sådan gør du
  1. Kom alle ingredienser i en foodprocessor. Blend til en cremet is. Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis der er brug for det.

  2. Servér isen med det samme og drys med ekstra chokolade.

nicecream opskrift med mynte
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Vegetarisk carbonara – En cremet pastaret med æg, parmasan og halloumi
Næste indlæg
Rabarbertærte opskrift med et knasende sprødt karamel-havregrynslåg – Suveræn rabarbertærte!

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen