JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Vegetar quesadillas med majs, ost og jalapenos

af Julie Karla august 16, 2022
Skrevet af Julie Karla august 16, 2022

Er I klar til en meget vanedannende opskrift?! Jeg har nemlig brugt sommerens skønne majs, som er i sæson lige nu, så skynd dig ud at køb! Dem har jeg brugt i en majscreme med cheddar og jalapenos. Og lagt cremen ind i tortillaer, som så steges sprøde på panden. Og resultatet blir… de lækreste vegetar quesadillas, som gir dig den der uhm…uhm…uhm…

Vegetar quesadillas med chili

Vegetar quesadillas med svenske chilisaucer

Jeg har altid et lille nordisk twist i mine opskrifter her på bloggen og på mine sociale medier som Instagram og TikTok. Dvs. der er altid en typisk nordisk ingrediens med i opskrifterne, noget jeg har sanket eller som bare er mega meget i sæson. Men også produkter, der produceres her i norden. Som fx. skånske chilisaucer, som jeg har været flittig forbruger af i mange år efterhånden.

Skånsk chili laver, hvis du spørger mig, de bedste chilisaucer, man kan opstøve på markedet. Og så er de økologiske og dvs. uden tilsatte e-numre, som man nok med stor sandsynlighed får med, hvis de er importeret fra Asien. De er også lavet med lokale ingredienser, fx er deres tabasco-lignende chilisauce lavet med blåbær og tyttebær. Det er da sejt, og smager mega godt!

Vegetar quesadillas med creme fraiche

Lidt om quesadillas

Jeg har efterhånden lavet en del quesadillas opskrifter her på bloggen, for hvem kan lige modstå varme quesadillas stegt på panden og fyldt med ost og andet lækkert fyld?! Ik mig!

Der er fx de her:

Quesadillas med kylling, pesto og gedeost

Og de her:

Quesadillas med ost, pesto og spinat

Eller denne her sjove opskrift på:

Quesadillas i vaffeljern

Og så er der jo denne her nye vegetar quesadillas opskrift med den skønneste majscreme, som jo bare består af sommerens majs, revet cheddar og jalapenos for lidt spicyness. Og glem nu ikke at servere dem med creme fraice og chilisauce og måske endda lidt frisk koriander. Uh det ville også være godt!

Vegetar quesadillas med majs og ost
Vegetar quesadillas på panden
Udskriv
Vegetar quesadillas med majs, ost og jalapenos
Ret: aftensmad, frokost, Snack
Køkken: internationalt, Mexicansk
Antal: 5 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • Ca. 350 g kogte majskerner fra hele kolber (3 mellemstore majskolber i alt)
  • 140 g revet cheddar (ca. 3 dl)
  • 4 syltede skiver jalapenos
  • Salt og peber efter smag
  • 10 tortillaer
  • 5 tsk olie eller smør til stegning
Sådan gør du
  1. Skræl majskolberne og skær dem hver over i 3 dele.

  2. Kom majskolberne i en gryde med vand, så det dækker, og bring i kog. Kog majsene i ca. 7 minutter.

  3. Skyl dem under koldt vand, så de bliver kølet ned.

  4. Skær majskernerne af kolberne, og kom dem i en foodprocessor.

  5. Kom revet cheddar i samt syltede jalapenos.

  6. Kør foodprocessoren til majs og ost er blendet til en grov creme.

  7. Smør en tortilla med et godt lag majscreme. Læg en tortilla ovenpå og varm en pande op med olie. Steg tortillaen 1-2 minutter på hver side, til den bliver sprød og gylden. Fortsæt med de øvrige tortillas.

  8. Server de lune quesadillas med creme fraiche og chilisaucer.

Vegetar quesadillas på panden
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Melon tzatziki med cantaloupe melon til de varme sommerdage
Næste indlæg
Yoghurt is brud med blåbær, frysetørret havtorn og hindbær og kokos

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Vildt farsbrød med tranebær og pistacienødder

    maj 21, 2014
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen