JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Pasta med græskar, rosmarin, creme fraiche og linser

af Julie Karla september 21, 2022
Skrevet af Julie Karla september 21, 2022

Denne her cremede pasta med græskar og linser er nu blevet tilføjet min liste over nemme, skønne efterårs-hverdagsretter. Fordi sådan en liste er altid god at have! Og denne her ret er virkelig en skøn, overskuelig og super velsmagende ret til de lidt kolde dage, vi går i møde. Hvem kan sige nej til en super cremet sauce med møre stykker græskar, smag af rosmarin og den dejligste linguine, der suger al den lækre sauce op? Jeg kan i hvert fald ikke.

Pasta med græskar og chiliflager

Pasta med græskar og den skønneste sauce

Græskarret i denne ret, bliver skåret i mellemstore tern, og kogt møre i den mest cremede sauce med creme fraiche. Og her skal man ikke spare på fedtprocenten. Gå med 38 %, det gør hele forskellen. Du kan også bruge mascarpone, hvis du har lyst. Og så kommer jeg tørret rosmarin i, for det giver den skønneste smag. Chiliflagerne er også geniale, og er med til at give retten en lille smule bid. Du kan jo bare komme mere chili i, hvis der ikke er børn, der skal spise med.

Men det er også en forholdsvis simpel sauce, så der er i den grad også plads til at sætte sig eget præg på den. Det kunne fx være med friske krydderurter. Salvie og basilikum er jo altid et hit.

Pasta med græskar og linser

Andre skønne opskrifter med græskar

Græskaropskrifter er noget, jeg efterhånden har en hel del af her på bloggen. Jeg elsker græskar og har altid gjort. Den er så super anvendelig ,og så smager det jo bare godt. Sødt og cremet. Og det leder mig hen til, at jeg da lige vil slå et ekstra slag for den skønne grøntsag og dele nogle af mine bedste opskrifter med græskar her:

Gnocchi opskrift med græskar, pancetta og salvie

Hjemmelavet pizza med gedeost, græskar og pancetta

Græskarrisotto

Nem pastaret med græskar og bacon

Sund lasagne opskrift

Pasta med græskar opskrifter
Pasta med græskar og chiliflager
Udskriv
Pasta med græskar, rosmarin, creme fraiche og linser
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Ret: aftensmad
Køkken: internationalt
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 lille græskar (jeg brugte et lille økologisk ca. 550 g i skrællet vægt uden kerner)
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stor tsk med top tørret rosmarin
  • 1/2 tsk tørrede chiliflager
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 200 g creme fraiche 38% (mascarpone kan også bruges)
  • 3 dl vand
  • 1 tsk groft eller flagesalt
  • Friskkværnet peber
  • 1 ds grønne linser (240 g drænet vægt)
  • 400 g Linguine pasta
Sådan gør du
  1. Skræl græskaret, fjern kernerne og skær det ud i mellemstore tern.

  2. Hak løg og hvidløg og steg det gyldent i olivenolie i en dyb pande.

  3. Kom græskartern på samt rosmarin og chili.

  4. Tilsæt tomatkoncentrat og rør godt rundt.

  5. Kom creme fraiche og vand på og kog op. Skru ned, læg låg på og lad det simre under låg i 10 minutter til græskarternene er netop møre.

  6. Bring vand til pasta i kog i en gryde.

  7. Kog pastaen al dente.

  8. Smag saucen til med salt og peber.

  9. Dræn linserne og skyl dem under vand. Kom dem i saucen og rør godt rundt.

  10. Anret pastaen på 4 tallerkner og hæld græskarsaucen over.

Pasta med græskar og flødesauce
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Spidskålssalat med den bedste sesamdressing
Næste indlæg
Æbledessert med sesam og honning yoghurt

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Råkost med fennikel

    april 4, 2016
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen