JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Musli med rugflager

af Julie Karla september 11, 2014
Skrevet af Julie Karla september 11, 2014

Denne her musli med rugflager kan vel godt gå under betegnelsen Bircher musli. Bircher musli en en tysk morgenmadsopskrift, som kan laves på et hav af forskellige måder, men er i de fleste tilfælde en musli, som der blandes med enten juice eller mælk og revet æble og yoghurt. Jeg har valgt rugflager fremfor havregryn og har lagt dem i blød i æblejuice natten over. Og så har jeg pyntet min musli med mine yndlings-ingredienser som pistacienødder, gojibær, tørrede abrikoser og pekannødder, men man kan jo toppe sin musli med lige det, man har lyst til.

Nem Bircher Musli opskrift | www.juliekarla.dk

En sød bircher musli med rugflager

Det er egentlig ikke så tit, at jeg spiser musli til morgenmad, da min morgenmad oftest består af et mere proteinrigt måltid. Men engang imellem er det skønt at få sig en dejlig portion musli, og så er denne udgave med revet æble og yoghurt klart en favorit.

Muslien er helt tilpas sød, og jeg synes slet ikke, at der er behov for at tilføre den ekstra sødme, end det der allerede er i form af det revne æble og de tørrede frugter. Derudover har rugflagerne jo været lagt i blød i æblejuice natten over, så det giver også rigtig meget sødme til muslien.

Jeg har valgt at bruge rugflager til denne musli, da jeg simpelthen elsker dem. Jeg bruger dem også til mange forskellige ting  efterhånden. Jeg rister dem for eksempel i kanel og bruger dem som topping på gulerods- eller kålsalater, og så har jeg senest brugt dem i nogle sunde rug-kager med banan og koskos. De kommer forresten snart på bloggen! Har du ikke prøvet at smage rugflager før, så kan jeg varmt anbefale dig at prøve dem. De har en skøn nøddeagtig smag og en langt bedre struktur end havregryn.

Udskriv
Musli med rugflager
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
10 min
 
Musli med rugflager er en anderledes og sund bircher musli
Ret: Morgenmad
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 100 gr. rugflager
  • 2 dl. æblejuice
  • Yoghurt
  • 1 stk æble revet
  • Yoghurt
  • Nødder
  • Tørret frugt
Sådan gør du
  1. Aftenen før blandes rugflagerne med æblejuice i en skål. Skålen sættes på køl.
  2. Næste morgen blandes revet æble i samt yoghurt, indtil man har en grød lignende konsistens. Pynt din musli med tørrede frugter og nødder og servér.

Bircher musli opskrift | www.juliekarla.dkOpskrift på bircher Musli af julie karla | www.juliekarla.dkOpskrift på bircher Musli | www.juliekarla.dk

8 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Lækker salat med mozzarella og figner
Næste indlæg
Min sunde uge

Måske du også kan lide de her…

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango –...

maj 25, 2022

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

marts 4, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

8 kommentarer

Heidi september 12, 2014 - 8:08 am

hold nu op hvor ser det bare læks ud – alle de flotte farver. Energi bombe 🙂 nam det vil jeg prøve.

Reply
Julie Karla september 12, 2014 - 4:25 pm

Tusind tak Heidi!

Reply
Hans september 12, 2014 - 11:21 am

5 stars
Hejsa
Tak for en spændende og lidt anderledes müsliopskrift! Har lige bikset den sammen ovenpå en nattevagt og jeg kan garantere dig for, at den ligger en god bund 😉
Glæder mig til at prøve flere af dine opskrifter!
God weekend!

Reply
Julie Karla september 12, 2014 - 4:21 pm

Hej Hans, Selv tak! Jeg er glad for, at du kunne lide den, og du har ret, den ligger en rigtig god bund : )
KH Julie Karla

Reply
Mette september 17, 2014 - 3:38 pm

Det ser lækkert ud, nu har vi desværre en i huset der ikke kan tåle æblejuice, vil du foreslå at skifte den ud med mælk eller en anden juice? 🙂

Reply
Julie Karla september 17, 2014 - 4:22 pm

Hej Mette, ja mælk eller appelsinjuice vil jeg bruge i stedet for.

Reply
Tanja april 17, 2015 - 10:52 am

Den ser rigtig lækker ud. Jeg spiser et par gange om ugen birchermüesli på arbejdet til dessert efter frokosten, jeg bor nemlig i Schweiz, og det er her birchermüeslien kommer fra, opfundet af Doktor Bircher: https://en.wikipedia.org/wiki/Maximilian_Bircher-Benner
Hernede laver de den tit med havregryn, bananer, æblestykker, bær og nødder. Hvis de spiser den til dessert blander de ofte lidt flødeskum i og lidt honing eller sukker. Er også lækker som let aftensmad på varme sommerdage.

Reply
gert v. buelow maj 29, 2015 - 7:35 pm

5 stars
Kære Julie Karla!
I flere år har jeg været en stor og tro tilhænger af Bircher-Muesli. Det er derfor meget spændende og “forfriskende” at se nye sider af samme sag. Det er også rigtigt, at den danner et godt grundlag for dagen.
Det kan man også udtrykke således, at den LÆGGER en god grund. Men af gode grunde kan muesli aldrig LIGGE en god grund.
Tigiv, at jeg passer lidt på det danske sprog, men man bliver jo oplagt og årvågen, af al den gode muesli……
Med de bedste hilsener
Gert

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen