JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Boller i karry

af Julie Karla juli 1, 2013
Skrevet af Julie Karla juli 1, 2013

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg elsker boller i karry og især sammen med mine ristede karrykikærter og blomkål eller perlebyg med æbler, abrikoser og jordnødder. Nå ja… og min blomkålscouscous. Jeg plejer, at lave en opbagt sovs med bouillon og en lille smule fløde, men denne gang brugte jeg en kokosmælk som sovs, og det var et hit. Det var utroligt nemt, og smagte super godt, så det bliver ikke sidste gang.

Jeg har lavet sovsen til denne ret så enkel som muligt, men man kunne sagtens pifte den lidt op ved at putte lidt frisk revet ingefær i eller bruge en god stærk rød karrypasta.

Boller i stærk karry | www.juliekarla.dk

Udskriv
Boller i karry
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
30 min
 
Bemærk opskriften er opdateret d. 12.09.14
Antal: 3
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 400 gr. øko. svinekød
  • 1 æg
  • Ca. 1/2 dl. havregryn
  • Ca. 1/2 dl. mælk
  • 1 løg
  • 1 tsk. salt
  • Peber
  • 1 ds. kokosmælk
  • 2 spsk. mediumstærk karry
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 løg
  • 1 æble
  • Smør
  • Ristede mandler
  • Æbler til at pynte
Sådan gør du
  1. Bland farsen sammen med æg, revet løg, mælk og havregryn, samt salt og rigeligt med frisk kværnet peber.
  2. Bland farsen godt sammen med hænderne. Form farsen til små kødboller og kog dem i en gryde med letsaltet vand, indtil de er færdigkogte. Hæld vandet fra og sæt kødbollerne til side.
  3. Svits fint hakket løg i smør, indtil det bliver gyldent, og tilsæt karry. Hæld kokosmælken i og smag til med salt og sukker. Tilsæt små æblestykker, samt kødbollerne og varm retten igennem.
  4. Server din boller i karry med ristede mandler og ekstra stykker æble.

Boller i karry med blomkålsris | www.juliekarla.dkBoller i karry | www.juliekarla.dkBoller i karry med kokosmælk | www.juliekarla.dk

6 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Spinatpandekager med svampe, forårsløg og røget goudan
Næste indlæg
Bagte nektariner med gedeost, akaciehonning og frisk timian

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

6 kommentarer

Marie januar 3, 2014 - 9:47 am

Hej Julie Karla 🙂
Elsker din blog!!!
Er det en stor dåsa kokosmælk eller den lille med 165 ml i?
(og kan man bruge lightudgaven?)

Reply
Julie Karla januar 3, 2014 - 10:05 am

Årh tak Marie. Ja det er en stor dåse og jeg er sikker på, at du sagtens kan bruge en light.

Reply
Frida april 2, 2014 - 5:52 pm

Virkelig en god opskrift – det smagte så godt.

Reply
Julie Karla april 2, 2014 - 8:00 pm

Fantastisk, det er jeg glad for at høre. Tak for feedback Frida!

Reply
Mai marts 25, 2015 - 6:35 pm

Så skøn opskrift – Vi blev enige om, at det klart var den bedste ‘boller i karry’, vi havde spist længe!
– Tilføjede en håndfuld finthakket mynte til blomkålen og godt med andet grønt i saucen, hvilket klart kan anbefales.

Reply
Julie Karla april 11, 2015 - 5:09 pm

Tusind tak Mai. Det er jeg virkelig glad for at høre! God idé med mynte!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen