JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Bananpandekager med peanutbutter og rugmel

af Julie Karla juli 22, 2014
Skrevet af Julie Karla juli 22, 2014

De her bananpandekager er min nye yndlingsmorgenmad! Jeg er vild med bananpandekager, men har ikke lavet dem i lang tid, da jeg helst prøver at undgå hvedemel til daglig. Jeg er dog glad for at bage med rugmel, så da jeg eksperimenterede med at putte rugmel i mine bananpandekager den anden dag, og det blev en succes, var min madlykke gjort. For nørj, hvor de smager godt, og er helt sikkert et hit hos både børn og voksne.Bananpandekager

Jeg synes faktisk, at de smager endnu bedre, end dem jeg har lavet før i tiden med hvedemel, og så indeholder de jo også langt flere kostfibre. Jeg har opdaget, hvor nemt det egentlig er at udskifte hvedemelet med rugmel i rigtig mange af mine yndlingsopskrifter, som f.eks. de her pandekager, og jeg synes generelt, at resultatet er bedre. 

Jeg har heller ikke puttet sukker i bananpandekagerne, da jeg synes, at bananerne søder nok, tilgengæld spiste jeg dem med ekstra peanutbutter og lidt groft hakket mørk chokolade med 80 % kakao. Det var godt! 

bananpandekager af julie karla

Udskriv
Bananpandekager med peanutbutter og rugmel
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
 

Bananpandekager med peanutbutter og rugmel. Perfekte til børn og voksne

Ret: bagværk, pandekager
Køkken: Amerikansk, dansk
Antal: 10 pandekager
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 175 gr. skrællet meget moden banan
  • 3 æg S
  • 2 store spsk. peanut butter crunchy
  • 1 tsk. bagepulver
  • 75 gr. rugmel
  • 1/2 vaniljestang
  • Kokosolie til stegning
Sådan gør du
  1. Mos bananerne og pisk dem sammen med æg og peanutbutter med en håndmixer til man har en nogenlunde ensartet masse.
  2. Bland rugmel, vanilje og bagepulver i og rør godt sammen.
  3. Varm kokosolien op på en pande og bag de små pandekager ved middelvarme i få minutter på hver side.
  4. Put ekstra kokosolie på panden, når du laver de næste omgange pandekager.
  5. Servér pandekagerne sammen med ekstra peanutbutter og evt. lidt akaciehonning.

 

lækre bananpandekager med rugmel
bananpandekager lavet med rugmel
12 kommentarer
2
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Bulgursalat med kirsebær, ærter og feta
Næste indlæg
Laksesalat med dildmayo

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

12 kommentarer

Sabrina juli 22, 2014 - 7:30 pm

Bananpandekager er SÅ godt, de er også et stort hit herhjemme 😀 Jeg plejer faktisk aldrig at komme mel i, men engang imellem får de lidt havregryn, kokosmel, husk eller lignende 😀

Reply
Julie Karla juli 23, 2014 - 4:27 am

Hej Sabrina,
Ja, det smager nemlig bare så godt! Jeg har ikke prøvet med kokosmel eller husk endnu, men det vil jeg prøve næste gang : )

Reply
Cathrine Koefoed juli 25, 2014 - 3:34 pm

Ih, hvor ser det dog bar’ lækkert ud! Jeg er forresten vild med din blog og følger trofast med 😉
Bedste hilsner Cathrine

Reply
Julie Karla juli 26, 2014 - 11:01 am

Hej Cathrine,
Tusind tak og skønt at du har lyst til at læse med!
Kærlig hilsen
Julie K.

Reply
Maria juli 27, 2014 - 6:21 pm

Lyder lækkert – men skal lige høre om smagen af banan er meget gennemtrængende?? 🙂
I øvrigt, tak for god inspiration!!

Reply
Julie Karla juli 30, 2014 - 5:40 pm

Hej Maria, Ja, de smager rimelig meget af banan og tak! : )

Reply
Sabrina august 18, 2014 - 9:41 pm

Har lige lavet dem. uhm! Hvor længe holder de i køleskab? 🙂

Reply
Julie Karla august 19, 2014 - 4:22 am

Hej Sabrina, 1-2 dage : )

Reply
Kamille kodbøl juni 13, 2015 - 6:13 pm

Hej, de ser så fine ud. Kan man lave dem uden peanutbutter?
Vh kamille

Reply
Julie Karla juni 13, 2015 - 6:30 pm

Hej Kamille, Det ved jeg ikke rigtigt, men mon ikke! Men kan virkelig anbefale at lave dem med, da det smager så godt!

Reply
Betina juni 8, 2019 - 11:25 am

Lyder lækre. Kan man bruge smooth peanutbutter og er de egentligt sunde??

Reply
Julie Karla juni 11, 2019 - 9:56 am

Der er fuldkorn i og gode fedtstoffer, så mere sunde end så mange andre pandekager ; )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Røget laks med rygeostcreme

    december 2, 2015
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen