JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Ruggrød med æble og kanel

af Julie Karla september 23, 2014
Skrevet af Julie Karla september 23, 2014

Denne her  ruggrød med æble og kanel, synes jeg er helt oplagt lige at lægge på bloggen nu, hvor jeg netop er kommet hjem fra et super fint arrangement med Urtekram, der netop handlede om fuldkorn og herunder min elskede rug.

Jeg er nemlig helt vild med rugflager og rug i det hele taget, og jeg får primært mine fuldkorn fra rug. Derfor synes jeg også, at det er super fedt, at Urtekram nu sætter et endnu større fokus på de gode, gamle korntyper  under navnet ‘forfædrenes fuldkorn’, og går væk fra den hvide hvede.

Korn som rug har et endnu højere indhold af næringsstoffer end den raffinerede hvide hvede. Og noget andet vigtigt er, at det er langsomme kulhydrater, som ikke skyder blodsukkeret helt i vejret.

Ruggrød | www.juliekarla.dk

Ruggrød med kanel | www.juliekarla.dk
Udskriv
Grød med rugflager
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
5 min
 
Grød med rugflager der ligger en god bund fra morgenstunden.
Ret: Morgenmad
Antal: 2 portioner
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 75 gr. blendede rugflager
  • 25 gr. hele rugflager
  • 2 dl. vand
  • 1 dl. sødmælk
  • Æblekompot
  • Tørrede æbler
  • Tørrede abrikoser
  • Kanel
  • Mandler
Sådan gør du
  1. Blend 75 gr. rugflager i en foodprocessor i ca. 45 sek. Det skal ikke blive til rugmel, men stadig have bid og struktur. Noget af det bliver meget fint i min foodprocessor, når jeg blender, mens noget samtidig bliver meget groft. Men det er helt fint.
  2. Bland de blendede rugflager med 25 gr. hele rugflager og kom det i en gryde med vand og mælk. Kog grøden op, og lad den småkoge i et par minutter, mens der røres rundt.
  3. På et tidspunkt tykner grøden, og når den har nået den rette konsistens tages den af varmen. Servér ruggrøden med æblekompot, kanel, nødder og tørret frugt.
  4. Et godt tip! Servér grøden med varm mælk tilsat en smule kardemomme. Det smager skønt.

Få den perfekte ruggrød

Til denne her ruggrød med æble og kanel har jeg også brugt Urtekrams rugflager, men da rugflagerne har en meget fast struktur, har jeg valgt at blende nogle af dem, i stedet for evt. at lægge dem i blød. Jeg har før forsøgt at at lave en ruggrød uden at blende, men jeg synes, at grøden blev alt for grov, så tricket er at blende dem først. Det gør, at man kan lave en mættende grød på ingen tid, og så smager den bare super godt. Jeg kan faktisk bedre lide ruggrød fremfor havregrød, fordi den har en langt mere karakteristisk smag.

Grøden mætter også rigtig godt, så den er god, hvis man gerne vil lægge en god bund fra morgenstunden. Og så går den bare utroligt godt sammen med kanel og æble. Her har jeg både brugt æblekompot, som jeg efterhånden altid har i køleskabet og så tørrede æbletern, som giver grøden en dejlig sødme.Ruggrød med kanel | www.juliekarla.dk

Ruggrøden med de forskellige toppings er ikke noget jeg spiser hver dag, da jeg overvejende spiser low carb til daglig, men engang imellem er  det skønt med grød, og der er ruggrøden virkelig et hit. Faktisk får jeg nogle gange en decideret craving, som oftest fordi det er verdens bedste comfort food og særligt nu her, hvor efteråret og de mørke dage er over os. Der er der altså ikke noget bedre end at tænde stearinlysene og spise en lækker skål varm grød.

Nå ja, lige her på falderebet, så er mit ultimativt bedste råd, når du skal lave ruggrød, at hælde lidt varm sødmælk evt. med lidt tilsat vanilje eller kardemomme over grøden, når den serveres. Det smager så godt!

Ruggrød med æblekompot | www.juliekarla.dk

 

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Aubergine burger med lam
Næste indlæg
Skøn pastasauce med blomkål

Måske du også kan lide de her…

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango –...

maj 25, 2022

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

marts 4, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen