JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Ristede kikærter og blomkål med karry

af Julie Karla juni 12, 2013
Skrevet af Julie Karla juni 12, 2013

De her ristede kikærter og blomkål er mit yndlingstilbehør til en masse retter, som for eksempel boller i karry, eller forskellige varianter af kylling. De er væsenligt sundere end hvide ris og smager titusind gange bedre, hvis jeg selv skal sige det. Og så er de her ristede kikærter ikke mindst nemme og hurtige at lave.

Ristede kikærter er perfekte til frokosten dagen efter

Jeg havde en rest tilovers fra middagen i går, så jeg spiser faktisk salaten lige nu her til frokost sammen med to halve æg, og det smager skønt! Så lav en dobbelt portion, og du har til frokosten et par dage. Så er det bare at tage lidt stegt kylling med eller avocado og hytteost for vegetarudgaven, og så kører det!

ristede kikærter

Udskriv
Ristede kikærter med blomkål
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
30 min
 

Super lækre ristede kikærter med dejlig blomkål. Det skal nok blive en ny hverdagsfavorit

Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Indisk, internationalt
Antal: 3 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 400 gr små blomkålsbuketter
  • 240 gr færdigkogte kikærter Jeg brugte en dåse fra Urtekram
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk stærk karry
  • 1 tsk salt
  • 1 håndfuld sultanas rosiner
  • 1 håndfuld let ristede pinjekerner
Sådan gør du
  1. Bland de små blomkålsbuketter godt sammen med kikærter, karry, olivenolie og salt.
  2. Hæld blandingen over i et stort ovnfast fad eller en bradepande og sæt det i ovnen ved 200 gr. i ca. 30-35 minutter, indtil kikærterne og blomkålen har fået en let sprød overflade.
  3. Drys den færdige ret med rosiner og ristede pinjerkerner og servér.

ristede kikærter med blomkålkikærter ristet i ovnen

8 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Tænker du meget over hvad du spiser?
Næste indlæg
Cremet quinoa med avocado

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

8 kommentarer

Cecilie juni 13, 2013 - 6:32 am

Mums hvor lyder det bare lækkert. Har aldrig tænkt over, at bruge kikærter på den måde. Har meget pudsigt haft nogen i blød siden i går, men har ikke lige vidst, hvad jeg skulle bruge dem til. Så tænder da lige ovne med det samme:)

Reply
Julie Karla juni 13, 2013 - 7:08 am

Fantastisk Cecilie, håber du bliver lige så vild med det, som jeg er : )

Reply
Julie juni 13, 2013 - 9:39 am

Super lækkert. Har netop lavet en omgang som jeg tænker at bruge i aften. Jeg brugte store stykker rødeløg i som faktisk er blevet ret lækkert. Lå ikke inde med blomkål, så det må jeg prøve næste gang. Tusind tak for tippet

Reply
Julie Karla juni 13, 2013 - 4:26 pm

Selv tak Julie! Og god ide med rødløg, det ku jeg godt forestille mig smager godt : )

Reply
Cecilia juni 19, 2013 - 12:18 pm

Tror du man kan stege det på en pande? ejer nemlig ikke en ovn…

Reply
Julie Karla juni 19, 2013 - 1:44 pm

Hej Cecilia,
Jeg tror sagtens, at du kan riste/svitse blomkålen og kikærterne på en pande. Det blir nok ikke helt det samme resultat, men ku godt forestille mig, at det blev godt.

Reply
michelle januar 24, 2016 - 11:06 am

Jeg vil bare sige, at jeg har brugt denne her opskrift i et par år nu. Den er meget simpel, men det smager stadig åh så godt!

Reply
Julie Karla februar 10, 2016 - 6:45 pm

1000 tak, det er jeg glad for at høre 🙂

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen