JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Daddelkugler

af Julie Karla oktober 26, 2014
Skrevet af Julie Karla oktober 26, 2014

Jeg har netop lavet de her skønne daddelkugler som et lille sødt punktum til en skøn fødselsdagsfrokost for Mikkel. Jeg laver rigtig tit daddelkugler, når jeg skal servere noget sødt, og det er næsten altid med forskellige ingredienser. Det gode ved dem er, at så længe man bruger de store, saftige medjool dadler for at give kuglerne den der konfekt-agtige konsistens, så kan man sådan set putte alle mulige slags nødder og tørrede frugter i.

Daddelkugler med chia | www.juliekarla.dk

Daddelkugler med et twist

Jeg kan også varmt anbefale at prøve at tilsætte lidt revet citron- eller appelsinskal i de her daddelkugler. Det smager nemlig super godt! De her kugler bliver også min konfekt til jul, og jeg glæder mig til at lave alle mulige forskellige varianter.

Jeg har brugt raw kakao i stedet for den kakao, man kender, som er blevet ristet ved høje temperaturer. Jeg har læst en del om det efterhånden og  fordelen ved raw kakao er, at det ikke bliver varmet op over 40 gr. og derved beholder langt flere af sine naturlige næringsstoffer. Derudover synes jeg også, at den økologiske variant, som jeg har købt, smager sindsygt godt, og jeg er blevet ret vild med at drysse kakao på alt muligt, ikke mindst min kaffe!

Jeg har også tilsat chiafrø for at gøre dem lidt ekstra sunde og endnu mere “superfood”-agtige, men de kan undlades, hvis man ikke lige har nogle stående.

Tjek endelig også en anden af mine favoritter ud, nemlig min opskrift på sunde dadelkugler med appelsin og kakao!

Daddelkugler | www.juliekarla.dk

Daddelkugler med chia | www.juliekarla.dk
Udskriv
Daddelkugler
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
10 min
 
Daddelkugler er den nemmeste og mest lækre form for eftermiddagssnack, eller bare når den søde sult nærmer sig.
Ret: Dessert, Snack
Antal: 12 daddelkugler
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 7 stk Medjool dadler
  • 50 gr. usaltede cashewnødder
  • 50 gr. kokosmel
  • 1 tsk. raw kakao du kan også sagtens bruge almindeligt
  • 1 lile spsk. hvide eller sorte chiafrø kan udelades
  • Kokosmel og kakao som drys
  • Evt. revet citron- eller appelsinskal
Sådan gør du
  1. Udsten dadlerne og blend dem sammen med cashewnødderne, kokosmel, kakao og chiafrø.
  2. Blend indtil man har en sammenhængende masse.
  3. Tril små daddelkugler (á 20 gr.) og rul dem i kokosmel eller kakao.
  4. Opbevar dine daddelkugler i en tætsluttet boks i køleskabet.

Daddelkugler af Julie Karla | www.juliekarla.dk

3 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Nem salat med græskar og perlebyg
Næste indlæg
7 søde sunde snacks

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

3 kommentarer

lenejersin oktober 27, 2014 - 12:55 pm

5 stars
De ser meget lækre ud, de der dadelkugler, men hvor kan man købe dem og hvor får man fat I raw cacao? Meget skøn blog, kan ikke siges for ofte ;))

Reply
Julie Karla oktober 27, 2014 - 4:42 pm

Hej Lene, Jeg har købt raw kakao hos nemlig.com, men du kan også købe det i de fleste helsekostforretninger.

Reply
Mikkel november 3, 2014 - 7:04 pm

5 stars
smager fantastisk!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen