JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Cremet bygotto med gulerødder

af Julie Karla april 9, 2013
Skrevet af Julie Karla april 9, 2013

Bygotto med sennepsgulerødder er en ret, som jeg længe har haft lyst til at lave, og da jeg fandt ud af, at jeg faktisk havde alle ingredienserne i mit køkken, gik jeg i gang. Den friske estragon er en meget vigtig ingrediens i denne her bygotto og smager helt fantastisk sammen med de søde gulerødder og den stærke sennep. Jeg tilsatte creme fraiche for at runde bygottoen af og det gør den dejligt blød og cremet. Faktisk brugte jeg en 48 % creme fraiche fra Arla Unika, som kan købes i Torvehallerne i København, men en 38 % udgave kan også sagtens bruges. Jeg spiste risottoen, som den var, men et godt stykke kylling ville også passe super godt til bygottoen.

I baggrunden Opus Forrådskrukke fra Rosendahl

Ingredienser (2 pers.)
150 gr. perlebyg
300 gr. gulerødder
2 spsk. Dijon sennep
1 spsk. honning
Ca. 4 dl. grøntsagsbuillon
3 spsk. creme fraiche 38 eller 48 %
Frisk kværnet peber
Frisk Estragon

Tilberedning
Skær gulerødderne i skiver og bland dem sammen med honning, Dijon sennep og peber. Hæld gulerodsblandingen over i et ovnfast fad og bag dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 minutter. Imens koges perlebyggene møre i en stor gryde med rigeligt vand. Hæld vandet fra, og bland de bagte sennepsgulerødder i gryden med den færdigkogte perlebyg. Hæld 3-4 dl. grøntsagsbouillon i gryden, samt creme fraiche og lad bygottoen simre, indtil noget af væden er optaget og bygottoen har den rette, cremede ‘risotto’ konsistens. Smag til med frisk kværnet peber og server bygottoen med masser af frisk estragon.

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Små broccolitærter med quinoa og gedeost
Næste indlæg
Græsk salat med quinoa

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen