JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Rødkålssalat med ingefær, æble og nødder

af Julie Karla december 15, 2014
Skrevet af Julie Karla december 15, 2014

Rødkål hører sig julen til, og her har jeg valgt at bruge den i en rødkålssalat med ingefær. Jeg har ret tit (hvis ikke altid) et lille rødkål liggende i køleskabet i løbet af december måned. Med rødkål som basisingrediens kan jeg nemlig altid lynhurtigt lave en lækker salat som tilbehør til f.eks. alt det svinekød, man jo spiser på denne her tid af året.

Rødkålssalat med ingefær, nødder og gojibær | www.juliekarla.dk

Rødkålssalat med ingefær, æble og nødder

Jeg plejer altid at putte alt muligt forskelligt i min rødkålssalat. Det er en ny salat hver eneste gang. For noget tid siden lavede jeg bl.a. denne her rødkålssalat med æbler, avocado og sorte ris. Denne her rødkålssalat med ingefær er dog en udgave, som jeg er ekstra vild med, og derfor bliver den helt klart en genganger. Det smager nemlig super, super godt med friskrevet ingefær, og især sammen med det søde æble og de små gojibær.

Rødkålssalat med ingefær og pistacienødder | www.juliekarla.dk

Og så har jeg blandet usaltede pistacienødder i, men man kan også sagtens bruge alle mulige andre slags nødder. Usaltede pistacienødder er jo nemlig ikke helt billige. Til gengæld smager de altså bare helt vildt godt, og så synes jeg, at de pynter så flot i salaten og giver et godt farvespil sammen med den lilla kål og de røde bær.

Jeg købte en ordentlig portion økologiske pistacienødder, da jeg var i et stort øko-supermarked i Berlin i sidste måned, for der var de meget billigere end de er herhjemme. Hvor er det bare ærgerligt, at nødder af god kvalitet skal være så dyre herhjemme!

Udskriv
Rødkålssalat med ingefær, æble og nødder
Forb. tid
15 min
Samlet tid
15 min
 
Rødkålssalat med ingefær, æble og nødder perfekt hele året rundt, men i sær til den tunge julemad.
Ret: jul, Salat, Tilbehør
Køkken: dansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 500 gr. rødkål
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. agavesirup
  • 1 tsk. fint revet frisk ingefær
  • 2 spsk. gojibær kan købes i helsekostforretninger
  • 1 stk æble
  • 2 håndfulde usaltede pistacienødder eller mandler, hasselnødder eller valnødder
Sådan gør du
  1. Snit rødkålen fint på et mandolinjern, eller skær det i tynde strimler.
  2. Bland æblecidereddike med agavesirup og fintrevet ingefær.
  3. Vend dressingen sammen med den snittede rødkål.
  4. Hak æblet fint og bland det i rødkålssalaten sammen med gojibær og grofthakkede pistacienødder.

Rødkålssalat med ingefær af julie karla | www.juliekarla.dk

Rødkålssalat med ingefær og nødder | www.juliekarla.dk

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Hjemmelavet müsli med julesmag
Næste indlæg
Grød med rugflager og julekrydderier

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen