JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Rødbedesalat med gedeost

af Julie Karla januar 5, 2015
Skrevet af Julie Karla januar 5, 2015

Her kommer endnu en af årets første salater nemlig en rødbedesalat med gedeost. Som jeg fortalte om i mit sidste indlæg, så er januar den helt store sunde måned for mig, som jeg allerede kick startede (på en blød måde) den 1. januar.

Jeg må indrømme, at jeg var faldet lidt af på den, især hvad angår motion, så nu skal der strammes op med en masse gode salater og lidt flere besøg i fitnesscentret. Har heldigvis fået min mand med på vognen ; ) Det er altså lidt sjovere og nemmere, når man er to.

Rødbedesalat med gedeost og spirer | www.juliekarla.dk

Denne her rødbedesalat med gedeost lavede jeg den anden dag, og den smager simpelthen så dejligt. Den passer  godt til det meste kød, men er særligt god til svinekød. Man kan selvfølgelig også bare spise den, som den er.

Rødbedesalat med gedeost og spirer | www.juliekarla.dk
Udskriv
Rødbedesalat med gedeost
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
40 min
 

Super nem og lækker Rødbedesalat med gedeost der passer til alle former for kød eller som et selvstændigt måltid.

Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: dansk, nordisk
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • Rødbeder
  • Spirer f.eks. sennepsspirer, bukkehornsspirer eller andre spirer
  • Fast gedeost jeg brugte en fast gedeost fra Tebstrup mejeri
  • Usaltede pistacienødder
  • Olivenolie
  • Citronskal
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Skræl rødbederne og skær den i små både. Vend dem i olivenolie og citronskal og spred dem ud på en bageplade. Drys med salt og friskkværnet peber.
  2. Bag rødbederne i ovnen ved 200 gr. indtil de er blevet møre.
  3. Servér de færdigbagte rødbeder på en tallerken og pynt med friske spirer, revet gedeost og hakkede pistacienødder.
  4. Riv lidt citronskal over rødbedesalaten og dryp med masser af god olivenolie, samt ekstra salt og friskkværnet peber.

Rødbedesalat med gedeost | www.juliekarla.dk

Det var faktisk oprindeligt min plan at bruge hjemmedyrkede sennepsspirer til denne her rødbedesalat, men ved en fejl endte det med bukkehornsspirer i stedet. Det smagte nu også godt. Du kan i øvrigt læse mere om min passion for spirer i mit tidligere indlæg, hvor du også finder min spireguide til selv at dyrke spirer.

Rødbedesalat med gedeost og citronskal  | www.juliekarla.dk

Jeg har ikke skrevet målenhederne ned på salaten, da det er smag og behag, hvor meget man vil bruge af de forskellige ingredienser. Det eneste der er vigtigt at huske er at give salaten et godt dryp af en rigtig god olivenolie inden servering. Det gør virkelig en forskel.

Rødbedesalat med gedeost og pistacienødder | www.juliekarla.dk

 

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Salat med kylling og ingefærdressing
Næste indlæg
Sund januar

Måske du også kan lide de her…

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Hvorfor er der stille på juliekarla.dk?

januar 22, 2019

Lækre salater til januar

januar 3, 2019

Min E-bog med guide til Barcelona

maj 22, 2018

Kold kartoffelsalat med creme fraiche, dild og fennikel

august 21, 2016

Lækker salat med spinat og solbærdressing

august 28, 2014

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen