JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Klatkager

af Julie Karla december 7, 2012
Skrevet af Julie Karla december 7, 2012

Er der noget jeg er vild med, så er det klatkager. Jeg er også kæmpe fan af risengrød, så det er jo en win win, når jeg laver en lidt for stor portion risengrød. Min mor har altid puttet vanille fra en vanillestang i risengrøden, både når vi bare skulle spise grøden som den var med kanel og sukker, eller når den skulle bruges til ris a la mande. Og det gør jeg også. Derfor putter jeg heller ikke vanille i klatkagerne, men hvis man ikke gør som hjemme hos mig, så put gerne lidt vanille i. Jeg spiste klatkagerne sammen med multebærsirup, som min kæreste havde med hjem fra en af sine ture til Norge, og det smagte himmelsk. Men de er helt sikkert også gode sammen med syltetøj eller kanel og sukker.


Ingredienser
Ca. 400 gr. kold risengrød
1 æg
1/2 stang vanille (hvis ikke der er vanille i risengrøden)
1 spsk. sukker
1 spsk. mel
1 spsk. havregryn
Smør til stegning

Tilberedning
Bland risengrøden godt sammen med de øvrige ingredienser. Smelt ca. 1 spsk. smør på panden og lad panden blive godt varm og læg så små klatter af dej på panden. Vend klatkagerne, når de har fået lidt farve på den ene side. Når de er blevet lidt faste i det, tages de af varmen og serveres straks. Og gerne med lidt lækkert sirup.

Norsk multebærsirup
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Bulgursalat med rødbede
Næste indlæg
Brune kager fra min oldemors tid

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen