JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Bulgursalat med rødbede

af Julie Karla december 4, 2012
Skrevet af Julie Karla december 4, 2012
Her er min vinterudgave af en bulgursalat, selvfølgelig med rødbeder! Det er vist ingen hemmelighed, at rødbeder er en af mine yndlingsgrøntsager, specielt når de er bagte. Ligesom i denne her bulgursalat, hvor jeg har blandet de bagte rødbeder med persille og ristede græskarkerner. Salaten smager helt vildt godt sammen med hytteost med dild og så er den super sund!

Ingredienser (4 pers.)
5 store rødbeder
Olivenolie
Salt og peber

2 dl. bulgur
3 dl. vand
Saft og skal af 1/2 citron
1 spsk. æblecidereddike
1 spsk. olivenolie
1 bundt persille 
1 lille håndfuld græskarkerner
Salt og peber

200 gr. hytteost
1 bundt dild

Tilberedning
Skræl rødbederne og skær dem i små tern. Læg dem på en bageplade og hæld olivenolie, salt og peber over. Bag rødbederne i ca. 25 minutter på 200 gr.
Hæld bulguren i en lille gryde sammen med 3 dl. vand og lidt salt. Lad bulguren simre under låg, indtil al væden er optaget og bulguren er færdigkogt. Det plejer at tage ca. 10 minutter, men hold øje, så det ikke brænder på.
Bland den færdigkogte bulgur sammen med hakket persille, olivenolie, eddike og citronsaft- og skal. Smag til med salt og peber. Bland til sidst de bagte rødbeder sammen med bulguren og pynt salaten med græskarkerner, der har været ristet kort på en tør pande.
Server bulgursalaten sammen med hytteost, der er blandet med frisk hakket dild. 
6 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Vafler med birkes
Næste indlæg
Klatkager

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

6 kommentarer

Maria Vanløseblues december 4, 2012 - 9:23 pm

Mmm jeg elsker også rødbeder, rå, bagte eller kogte – u name it (-;
Og sammen med hytteost – mums!
Jeg tror jeg vil prøve salaten sammen med linser i stedet – mmm

Reply
Julie Karla december 5, 2012 - 8:29 am

Enig! og god ide med linser Maria : )
Kærlig hilsen
Julie Karla

Reply
Benedikte Thyssen december 6, 2012 - 2:32 pm

Jeg er ikke vild med hytteost. Kan man bruge noget andet som erstatning?

Reply
Julie Karla december 7, 2012 - 6:44 am

Hej Benedikte
Ja det kan du sagtens! Prøv den med feta, eller bland lidt skyr med dild. Det smager også skønt.
Kærlig hilsen
Julie Karla

Reply
Stine december 6, 2012 - 4:59 pm

Nej, hvor ser den bare godt ud! Den skal ihvertfald prøves – når den rødebedehadende mand ikke er til stede.. 😉

Reply
Julie Karla december 7, 2012 - 6:49 am

Hej Stine
Tak for det! Den smagte også godt, og er min yndlingssalat for tiden.
Kender godt en smule til sidstnævnte hjemme hos mig, men er ved at få min kæreste overbevist om rødbedens lyksaligheder.
Kærlig hilsen
Julie Karla

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen