JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Bygotto med rødbede

af Julie Karla november 28, 2012
Skrevet af Julie Karla november 28, 2012

Jeg har været hurtig til at lave et blogindlæg i dag, for denne her ret har jeg lige spist. Jeg kom på den i morges, da jeg kiggede ind i mine køkkenskabe, for at se hvad jeg kunne lave til aftensmad, uden at skulle bruge en masse penge og tid på at købe ind. Jeg havde rødbeder og perlebyg og en svensk Präst ost fra Irma. Og så var det, at jeg kom på en rødbedebygotto med Präst ost. Perlebyggene er et sundere alternativ til de hvide risotto ris, og jeg synes faktisk også at det smager bedre!


Ingredienser (2-3 pers.)
150 gr. perlebyg
1 løg
5 mellemstore rødbeder
100 gr. präst ost
3-4 spsk. hvidvinseddike
1 ltr. grøntsagsbouillon

Tilberedning
Rødbederne skrælles og skæres i små tern, som vendes i olivenolie, salt og peber og bages i ovnen på 200 gr. i ca. 25 minutter. I mellemtiden skæres løget i små tern og svitses blanke i olivenolie. Perlebyggene tilsættes og steger i et par minutter sammen med løgene og hvidvinseddike.

Herefter tilsættes bouillonen lidt ad gangen. Lad nu bygottoen småsimre.  Det er den samme procedure, som når man laver risotto – hver gang perlebyggene har absorberet bouillonen tilsættes lidt nyt. Når perlebyggene er al dente (efter ca. 25 minutter), og bygottoen har den rette konsistens skrues ned for varmen og de bagte rødbedetern tilsættes. Lige inden servering blandes revet Präst ost i og bygottoen serveres straks.

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Min madpakke med rimelig sunde goodies
Næste indlæg
Vafler med birkes

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    En af mine bedste opskrifter med fisk

    februar 28, 2015
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen