JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Nem rødbedesalat med quinoa og syltede rødløg

af Julie Karla februar 23, 2015
Skrevet af Julie Karla februar 23, 2015

Her kommer en nem rødbedesalat, som ikke tager super lang tid at lave, men som pynter så flot på middagsbordet med sine smukke farver. Elsker den måde rødbederne smitter af med dens røde farve på de øvrige ingredienser og kontrasten til de grønne pistacienødder og timian er jeg helt vild med.

I det hele taget elsker jeg bare rødbeder, og de passer simpelthen så godt til så mange ting. Jeg har vist nævnt før, at jeg er en sucker for mandelsmør og en salat med et tyndt lag mandelsmør i bunden, bagte rødbeder ovenpå og spinatblade, hold nu op det er godt. Jeg har for nylig købt et glas solsikkekernesmør på min månedlige shoppingtur til Malmø, og det glæder jeg mig til at bruge i selskab med rødbederne.

Nem rødbedesalat med quinoa og syltede rødløg | www.juliekarla.dk

Rødbedesalat med quinoa | www.juliekarla.dk
Udskriv
Salat med quinoa, syltede rødløg og rødbede
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
40 min
 
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: nordisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 500 gr. rødbede
  • Olivenolie
  • Salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl. rød quinoa
  • 2 dl. vand
  • 2 spsk. frisk finthakket timian
  • 1 håndfuld usaltede pistacienødder
Syltede rødløg
  • 2 små rødløg
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. agavesirup
Dressing
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. agavesirup
Sådan gør du
  1. Skær rødløgene i tynde skiver og vend løgringene i æblecidereddike og agavesirup. Stil rødløgene til side.
  2. Skræl rødbederne, skær dem i både og vend dem i olivenolie. Læg dem på en bageplade og drys med friskkværnet peber og salt. Bag rødbederne i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 minutter, eller indtil de er møre. Når rødbederne er færdigbagte vendes de i frisk fint hakket timian.
  3. Skyl quinoaen og kog det, indtil al vandet er absorberet.
  4. Bland quinoaen sammen med rødbeder og anret salaten. Pisk dressingen sammen og hæld over salaten.
  5. Drys med grofthakkede pistacienødder og pynt med syltede rødløg.


Nem rødbedesalat – passer til det meste

Jeg spiste rødbedesalaten til nogle store gode økologiske kyllingelår. Men den går godt til det meste slags kød, særligt svinekød er i hvert fald et hit. Man kan også bare spise den som en vegetarret, måske med hytteost til?

En nem rødbedesalat som denne ville også være ekstra lækker med lidt god feta smuldret ud over, eller skiver af grillet halloumi ost. Mums… det må jeg vist prøve næste gang.

Nem rødbedesalat med quinoa | www.juliekarla.dk

4 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Nem pastaret med græskar og bacon
Næste indlæg
En af mine bedste opskrifter med fisk

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

4 kommentarer

Maria Hoffbeck februar 23, 2015 - 9:56 pm

Meget lækkert, det er altid spændende at se hvordan du får sammensat de mest lækre retter 🙂
Du må være født som et madtalent 🙂

Reply
Julie Karla april 12, 2015 - 11:02 am

Tusind tak Maria!

Reply
Anna februar 24, 2015 - 10:30 am

Looks delicious 😀

Reply
Signe Braat marts 13, 2015 - 10:15 am

Hej Julie Karla,
Hvor er det en smuk og lækker ret du sat sammen her. Rigtig god idé med farvespillet til pistacienødderne og den røde quinoa.
Jeg kan se at Annette Nygaard Pedersen har spurgt til erstatning for kikærtemel. Her kan jeg varmt anbefale fuldkornsrismel, som måske endda giver god volumen.
Tak for din blog.

Med venlig hilsen
Fødevarekonsulent

Signe Braat

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen