JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Rødbedehummus

af Julie Karla november 1, 2012
Skrevet af Julie Karla november 1, 2012

Opskriften på rødbedehummus er virkelig god og giver en super smuk ret. Som jeg lovede i mit forrige indlæg, så kommer der her min egen opskrift på rødbedehummus. Opskriften er meget simpel. Det er egentlig bare min grundopskrift på den klassiske hummus, hvor jeg så har tilføjet lidt kogt rødbede. 

Jeg brugte ca. 2 mellemstore rødbeder til denne portion. Rødbederne kogte jeg møre med skræl på, og skyllede dem derefter i iskoldt vand, hvorefter jeg ganske let kunne pille skrællet af. Derefter skar jeg rødbederne i mindre stykker og blendede dem sammen med min hummus i foodprocessoren.
Min rødbedehummus går helt perfekt sammen med frikadeller, i en sandwich eller sammen med en tærte, men kan sådan set bruges til hvad som helst og så er den simpelthen bare så flot i farven! Glæd dig til at servere rødbedehummus. Den er helt sikkert et hit!

rødbedehummus

Opskrift på rødbedehummus

Udskriv
Rødbedehummus
Forb. tid
1 t
Tilb. tid
30 min
 
Ret: Tilbehør
Køkken: Hummus
Antal: 1 portion
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 250 gr. kikærter
  • 1-2 spsk. tahin
  • 2 hvidløg
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 2 tsk. spidskommen
  • Saft af en citron
  • Ca. 1 5 dl. olivenolie
  • Ca. 0 5 dl. vand
  • Salt
  • Frisk persille
Sådan gør du
  1. Sæt kikærterne i blød natten over.
  2. Dagen efter koges kikærterne i nyt vand i ca. 1. time til de er helt møre.
  3. Lad dem køle helt af, hvorefter de hældes i en foodprocessor eller en blender (jeg vil dog klart anbefale førstnævnte).
  4. Hæld alle de øvrige ingredienser i foodprocessoren, og blend hummussen indtil den får den rette konsistens.
  5. Jeg kan godt lide, at konsistensen er lidt grov, men ønskes en finere og mere lind hummus, hælder man bare lidt mere olie i.
  6. Drys lidt frisk persille og lidt ekstra olivenolie over og server den gerne sammen med et godt rustikt brød.

 

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Klassisk hummus
Næste indlæg
Cheesecake brownie

Måske du også kan lide de her…

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Blomkål i ovn med hvidløgssmør og citron-tahindressing

januar 5, 2023

Perlecouscous salat med grønkål, æble, kaki og en...

december 19, 2022

Bruschetta med burrata, appelsin og frisk timian

december 15, 2022

2 kommentarer

Vibeke Søndergaard april 26, 2016 - 1:08 pm

Hej Julie Karla,
Super skøn blog du har lavet med virkelige gode og inspirerende opskrifter!
Første gang jeg ser den, men bestemt ikke sidste gang 🙂

Jeg så lige en lille fejl der er sneget sig ind.
Jeg tror det er opskriften på alm. humus der står under “ingredienser” ved rødbede humus!
Jeg finder nok ud af at lave den alligevel, men tænker du gerne lige vil vide det!
De bedste mad- hilsner,
Vibeke

Reply
Julie Karla april 27, 2016 - 6:46 am

Hej Vibeke, Tusind tak! Ej, hvor underligt. Undersøger lige hvad der er sket her. Men i hvert fald så er opskriften god nok, og så var det vist bare, at jeg blendede en mellemstor kogt rødbede sammen med.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen