JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Klassisk hummus

af Julie Karla oktober 30, 2012
Skrevet af Julie Karla oktober 30, 2012

Her er min opskrift på den helt klassiske hummus, som jeg lige for tiden helst skal have i køleskabet, og som jeg virkelig spiser til mange ting. Særligt som en lille snack før aftensmaden, hvor jeg kommer den oven på lidt knækbrød eller tyndtskåret ristet rugbrød. Jeg vil anbefale, at man smager sig frem, og bruger min opskrift som udgangspunkt, for det er lidt en smagssag, hvor meget tahin, spidskommen og citron man godt kan lide. Jeg brugte samme grundopskrift forleden dag til en rødbedehummus, og det indlæg lægger jeg op på bloggen inden længe.


Ingredienser
250 gr. kikærter
1-2 spsk. tahin
2 hvidløg
2 spsk. æblecidereddike
2 tsk. spidskommen
Saft af en citron
Ca. 1,5 dl. olivenolie
Ca. 0,5 dl. vand
Salt
Frisk persille

Tilberedning
Sæt kikærterne i blød natten over. Dagen efter koges kikærterne i nyt vand i ca. 1. time til de er helt møre. Lad dem køle helt af, hvorefter de hældes i en foodprocessor eller en blender (jeg vil dog klart anbefale førstnævnte). Hæld alle de øvrige ingredienser i foodprocessoren, og blend hummussen indtil den får den rette konsistens. Jeg kan godt lide, at konsistensen er lidt grov, men ønskes en finere og mere lind hummus, hælder man bare lidt mere olie i. Drys lidt frisk persille og lidt ekstra olivenolie over og server den gerne sammen med et godt rustikt brød.

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Chili con carne pirogger
Næste indlæg
Rødbedehummus

Måske du også kan lide de her…

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Blomkål i ovn med hvidløgssmør og citron-tahindressing

januar 5, 2023

Perlecouscous salat med grønkål, æble, kaki og en...

december 19, 2022

Bruschetta med burrata, appelsin og frisk timian

december 15, 2022

2 kommentarer

Kristina april 26, 2014 - 4:03 pm

Bruger du godt nok 2 hele hvidløg, eller mener du 2 fed?

Vh Kristina 🙂

Reply
Julie Karla april 27, 2014 - 1:36 pm

Hej Kristina, Ups, det er selvfølgelig to fed hvidløg : )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Vildt farsbrød med tranebær og pistacienødder

    maj 21, 2014
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen