JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Perlebyg med æbler, abrikoser og jordnødder

af Julie Karla oktober 24, 2012
Skrevet af Julie Karla oktober 24, 2012

Perlebygsalat er virkeligt lækkert! Den anden dag lavede jeg boller i karry, som jo er en klassiker i det danske køkken, og som jeg altid har været vild med. Den skal gerne være lidt stærk og med masser af æbler i. Og så kan jeg godt lide at spise boller i karry sammen med andet end de traditionelle hvide ris, så forleden dag bestod tilbehøret af denne her perlebygsalat med æbler, abrikoser og jordnødder.

Perlebygsalat til aftensmad eller frokost

Og det var et kæmpe hit. Jeg var i hvert fald vild med det søde og salte i denne her salat, der spiller så godt sammen. Og som passser helt fortrinligt sammen med karryretter. Perlebygsalaten kan også bare spises som den er, som en frokostsalat. Måske serveret sammen med et stykke kylling. Det er lige til at have med i frokostboksen, og nyde på kontoret!

perlebygsalat

Perlebygsalat smager af meget mere end bare ris!

Denne her perlebygsalat er et væsentligt sundere alternativ end de hvide ris, og så synes jeg faktisk også at perlebyg som korn smager af mere og smager bedre. Er du enig?!

Udskriv
Perlebygsalat med æbler, abrikoser og jordnødder
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
 

Denne perlebygsalat er et super lækkert alternativ til de klassiske hvide ris.

Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: dansk, internationalt, nordisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 250 gr perlebyg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 2 stk æbler
  • 1 håndfuld tørrede abrikoser
  • 1 håndfuld saltede jordnødder
Sådan gør du
  1. Kog perlebyggen i rigeligt vand i ca. 20 minutter eller indtil de er færdigkogte, men stadig har bid.
  2. Bland de færdigkogte perlebyg sammen med olivenolie og æblecidereddike.
  3. Skær æblerne og de tørrede abrikoser i tern og bland det sammen med perlebyggen.
  4. Drys de saltede jordnødder over og server retten til boller i karry eller andre karryretter.
  5. Uha, en perlebygsalat med æbler, abrikoser og jordnødder kan varmt anbefales!


perlebyg
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Stemningsbilleder fra Vietnam
Næste indlæg
Chili con carne pirogger

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen