JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Quinoasalat med rødbede og mango

af Julie Karla juni 6, 2015
Skrevet af Julie Karla juni 6, 2015

Jeg elsker bare farvespillet i denne her quinoasalat med rødbede og mango. Den rødlilla bede, den knaldgule mango og den skønne grønne farve fra krydderurterne. Nåh ja, og den kridhvide feta og lyselilla rødløg… ja, jeg ved det godt, jeg slynger om mig med adjektiver, og jeg ku’ godt blive ved, men nu er der vist nok.

Elsker generelt bare farvespillet i salater. Det gør én glad at se på alle de flotte farver på ens tallerken, og tit bygger jeg faktisk min salat op efter farver. Selvfølgelig også efter hvad der smager godt, men det er vigtigt for mig, at min mad er smuk og præsentabel. Det gør bare madglæden større.

Quinoasalat | www.juliekarla.dk

Quinoasalat med sødt og salt

Jeg har stadig rødbeder fra forårets høst på lager, og da jeg spottede en lækker, moden økologisk mango i Super Brugsen (er det ikke bare fedt, at man nu kan få dem i økologisk udgave?!), tænkte jeg netop på kombinationen rødbede og mango, og så et eller andet saltet, der kunne opveje sødmen. Det blev så feta, og kombinationen levede fuldt ud op til forventningen.

Quinoasalat | www.juliekarla.dk

Quinoasalat | www.juliekarla.dk
Udskriv
Quinoasalat med rødbede og mango
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
45 min
 
Antal: 3 -4
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 4 store rødbeder
  • 1 dl. quinoa
  • 2 dl. vand
  • 1/2 moden skrællet mango i stykker
  • 1/2 rødløg
  • 125 gr. feta
  • Skal af 1/2 citron
  • 2 spsk. finthakket timian
  • 2 spsk. finthakket citrontimian
  • 2 spsk. finthakket persille
  • 1 spsk. citronsaft
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
Sådan gør du
  1. Skræl rødbederne og skær dem i både. Læg dem på en bageplade med bagepapir, dryp godt med olivenolie over samt salt og peber og bag dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 minutter.
  2. Skyl først quinoaen i vand. Hæld vandet fra og kog det derefter i nyt vand, indtil al vandet er absorberet. Bland de finthakkede krydderurter og citronskal sammen med den kogte quinoa og smag til med citronsaft samt masser af friskkværnet peber og salt.
  3. Bland tynde ringe af rødløg i quinoasalaten.
  4. Vend til sidste de bagte rødbeder i, der lige er kølet lidt af samt evt. overskydende olivenolie, og mangostykkerne. Servér salaten med smuldret feta og friske krydderurter på toppen, og glem ikke at dryppe en god olivenolie over ved servering!

Der er forresten en ting, som jeg gerne lige vil spørge jer om. Jeg går og overvejer at abonnere på en ugentlig økologisk (gerne biodynamisk) grøntsagskasse/pose whatever. Jeg har kigget nogle forskellige steder, og der er selvfølgelig også Årstiderne, men jeg ville bare lige stille et åbent spørgsmål, hvis der nu skulle være nogle derude, som har gjort sig nogle erfaringer med sådan en abonnementskasse. Let me know!

Og så får jeg bare lige lyst til at sige ÅHHHH… hvor er det dejligt, at sommeren nu for alvor er kommet til Danmark. Sidder lige nu ude på min altan på Christianshavn, og skriver det her indlæg og al den summen nede fra gaden fra mennesker, der er ude at nyde vejret, er bare fantastisk. Jeg elsker det, og glæder mig til forhåbentlig endnu flere dage som disse henover sommeren!

Et andet plus ved det gode vejr er, at mine krydderurter vokser i fuldt flor her på altanen, og hvor er det bare skønt, at jeg lynhurtigt kan plukke urter til mine retter som f.eks. denne her quinoasalat. Det tilfører bare det ekstra something til maden.

Quinoasalat | www.juliekarla.dk

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Nem forret med avocado fetacreme
Næste indlæg
Rissalat med mango og avocado

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen