JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Salat med grønkål og bacon

af Julie Karla april 25, 2015
Skrevet af Julie Karla april 25, 2015

Jeg ved godt, at jeg er lidt for sent på den med en opskrift på salat med grønkål, i og med at det ikke rigtig er i sæson længere. Men ikke desto mindre var den økologiske danske grønkål stadig til at få fat på i sidste uge, og derfor blev det til denne salat med grønkål OG en meget vigtig ingrediens – nemlig bacon!

Så hvis du stadig kan nå at få fat på den skønne kål, vil jeg klart anbefale, at du prøver opskriften af, ellers gem den til næste år ; )

Salat med grønkål| www.juliekarla.dk

Faktisk er jeg ret så vild med grønkål. Det er jeg vist ikke den eneste der er, for jeg synes, at det konstant bugner med skønne grønkålsopskrifter på alle de blogs, jeg følger. Og det kan man jo sagtens forstå, når man tænker på alle de gode fibre, antioxidanter og vitaminer de skønne blade indeholder.

Salat med grønkål og bacon | www.juliekarla.dk

Salat med grønkål| www.juliekarla.dk
Udskriv
Grønkålssalat med bacon og figner
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
30 min
 
Grønkålssalat med bacon og figner er en sjov og anderledes grønkålssalat
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: dansk, nordisk
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 200 gr. skyllet meget fintsnittet grønkål (sørg for kun at bruge bladene, der er ribbet af stilkene)
  • 100 gr. bacon jeg brugte Irmas frilandsbacon - klart min yndlings
  • 4-5 tørrede figner
  • Evt. spejlæg
  • 1 1/2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. agavesirup eller akaciehonning
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • Friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Start med røre dressingen sammen. Rør olivenolie, sennep, sirup og eddike godt sammen. Vend det i den fintsnittede grønkål.
  2. Fordel baconskiverne på en bageplade med bagepapir og bag skiverne i ovnen, indtil de er dejligt sprøde. Læg skiverne over på et stykke fedtsugende køkkenrulle. Skær det derefter i små stykker.
  3. Hak fignerne groft.
  4. Bland bacon og figner i grønkålssalaten og servér evt. salaten som tilbehør til kød eller som morgenmad med et spejlæg ovenpå. Det er virkelig godt!

Salat med grønkål og spejlæg | www.juliekarla.dk

Salat med grønkål til morgenmad

Jeg lavede denne her salat med grønkål og bacon til Mikkel og jeg til aftensmad sammen med nogle andre salater, og det bedste af det hele var, at jeg også havde nok til morgenmaden dagen efter! Faktisk til 2 dages morgenmad. For denne her salat smager nemlig også super, super godt sammen med et sprødstegt spejlæg eller to!

Et porcheret æg ville selvfølgelig heller ikke være i vejen. Lige meget hvad er det i hvert fald en super skøn morgenmad, der virkelig giver en behagelig og god mæthedsfornemmelse fra morgenstunden. Gode fibre og godt med protein, hvad mere kan man ønske sig til morgenmad?

Salat med grønkål og tørrede figner | www.juliekarla.dk

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Hjemmelavet æggesalat
Næste indlæg
Grønkålssalat med rødbede og en hemmelig ingrediens

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen