JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Boghvedevafler med gulerødder og citronflødecreme

af Julie Karla oktober 5, 2012
Skrevet af Julie Karla oktober 5, 2012

Så er det weekend, og så skal der noget ekstra godt på bordet. Så hvorfor ikke starte dagen i morgen med lækre boghvede-gulerodsvafler med en skøn citroncreme. Det gjorde jeg sidste weekend, da jeg havde besøg af min veninde og hendes mand og deres lækkerhedsunge nr 1. Især hos sidstnævnte faldt vaflerne i god jord.
Jeg bruger både hvedemel og boghvedemel, da jeg synes, det giver det bedste resultat i form af sprødhed. Og for den opmærksomme læser, minder disse vafler meget om den klassiske gulerodskage med flødeostcreme. Det var også derfra, at min inspiration kom.

Ingredienser (ca. 7-8 vafler)
100 gr. hvedemel
100 gr. boghvedemel
75 gr. smør
2 tsk. bagepulver
5 dl. mælk
1 æg
2 spsk. agavesirup
2 tsk. kanel
50 gr. revne gulerødder

3 spsk. græsk yougurt 2%
3 spsk. flødeskum
1/2 vanillestang
1 tsk. revet citronskal
2 spsk. flormelis

Valnødder

Tilberedning
Smelt smøret og lade det køle af. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Hæld mælk, æg og sirup i skålen og pisk blandingen godt sammen. Tilsæt til sidst den smeltede smør og de revne gulerødder og lad dejen hvile 1/2 time.
Imens forberedes citronflødecremen. Bland flødeskum sammen med youghurten. Tilsæt korn fra 1/2 vanillestang og revet citronskal. Smag til med flormelis, alt efter hvor sød cremen skal være.

Opvarm vaffeljernet og smør jernet med lidt smør, før hver vaffel bages. På den måde opnår man den bedste sprødhed.
Hold vaflerne lune og server dem med citronflødecreme og pynt evt. med valnødder.

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Bagt grød med kanel og pærer
Næste indlæg
Krydret cheesecake

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen