JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Marinerede oliven

af Julie Karla september 18, 2012
Skrevet af Julie Karla september 18, 2012

Jeg køber tit marinerede oliven og er helt vild med den olivenbod, der er inde i Torvehallerne. Men igen, det er en meget dyr vane, så jeg besluttede mig for at lave dem selv.
Jeg købte et glas af Irmas billige hverdagsoliven til 15 kr. og så marinerede jeg dem med krydderier, som jeg havde i køkkenet og en god olivenolie.
De smagte simpelthen så godt, og glasset blev spist med det samme over et godt glas rødvin.


Ingredienser
200 gr. grønne oliven uden sten
1/4-1/2 rød chili uden kerner
1 spsk. frisk citrontimian
1 spsk. timian
Skal af 1/2 citron
1 tsk. tørret oregano & rosmarin
4 spsk. olivenolie
1 spsk. æblecidereddike
1 hvidløg

Tilberedning
Citronskal, finthakket chili og hvidløg, krydderurter og krydderier blandes sammen med olivenolie og eddike. Krydderiblandingen blandes derefter godt sammen med de grønne oliven og det hældes i et fint glas. 
Lad gerne de marinerede oliven stå i et par timer, før de serveres. 

4 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Frugtpålæg med dadler og kokos
Næste indlæg
Bruschetta med avocado

Måske du også kan lide de her…

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Blomkål i ovn med hvidløgssmør og citron-tahindressing

januar 5, 2023

Perlecouscous salat med grønkål, æble, kaki og en...

december 19, 2022

Bruschetta med burrata, appelsin og frisk timian

december 15, 2022

4 kommentarer

A + K = ♥ november 16, 2012 - 11:07 am

Hvor lyder det lækkert. Jeg er en haj efter oliven, men har aldrig marineret dem selv. Det må jeg hellere få lavet om på!

– Kit

Reply
Julie Karla november 16, 2012 - 5:12 pm

Hej Kit
Jeg elsker også oliven og det er simpelthen så super nemt at marinere dem selv og ikke mindst billigere!

Reply
Synøve Petersen august 6, 2019 - 6:42 pm

Jeg og min omgangskreds er bare blevet helt vilde med disse oliven. Jeg har bare lavet lidt om på dem, men med samme ingredienser …ø
Tilfører 2-3 hele hvidløgsfed som også marineres og kan spises.
Æblecider eddikenindlader jeg.
Og så bruger jeg 2dl olivenolie og opbevarer det hele i. Når de sidste oliven er spist, fylder jeg nye friske oliven på og sådan bliver jeg ved i 1 måneds tid før der laves ny portion….fylder olie på så oliven dækkes. Lækkert at have stående. Super opskrift

Reply
Julie Karla august 7, 2019 - 10:34 am

Ej hvor lyder det bare godt! Og, ja man kan nemlig bare fylde på. Det bliver det næsten bare bedre og bedre af!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen