JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Frugtpålæg med dadler og kokos

af Julie Karla september 13, 2012
Skrevet af Julie Karla september 13, 2012

Jeg tror, at rigtig mange mennesker har en eller anden form for yndlingsspise, som har fulgt med dem hele livet, og som de bare ikke kan undvære i særlig lang tid ad gangen. Noget som de spiste, da de var børn, og som de selvfølgelig stadig spiser den dag i dag. Det har jeg nemlig, og det er frugtpålæg!
Jeg elsker frugtpålæg og har helt sikkert spist rigtig mange frugtstænger i min tid. For et års tid siden opdagede jeg den økologiske udgave af frugtpålæg fra Aurion og har flittigt købt deres ruller lige siden, men det er jo efterhånden blevet en dyr fornøjelse.
Derfor besluttede jeg mig for at lave dem selv, og det var faktisk rigtig nemt.
Jeg brugte egentlig bare hvad jeg havde i skabet, men næste gang tror jeg, at jeg vil prøve at putte abrikoser, figner og måske usaltede pistacienødder i.
Et andet godt tip er at putte kakao i frugtdejen, det har jeg efterfølgende erfaret smager rigtig godt.


Ingredienser
250 gr. tørrede dadler
1 spsk. kokosolie
1 spsk. olivenolie
1 spsk. akaciehonning eller agavesirup
75 gr. mandler
75 gr. rosiner
Kokosmel

Tilberedning
Blend alle ingredienserne sammen i en foodprocessor, indtil det er blevet til en samlet masse. Del frugtdejen i to og rul dem til stænger.

Vend efterfølgende rullerne i kokosmel. 

Opbevar rullerne i køleskabet, og så kan de ellers holde sig i lang tid, men de plejer som regel at blive spist rimelig hurtigt.

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Italiensk kikærtesalat
Næste indlæg
Marinerede oliven

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

2 kommentarer

Lotte december 1, 2012 - 11:33 am

Jeg kan godt undre mig over, hvorfor søren jeg aldrig selv har fået den ide, for det er jo ufatteligt nemt, og det smager helt suverænt. Jeg lavede det med et blandet udvalg af tørret frugt og så kakao, og det er helt klart det bedste frugtpålæg, jeg nogensinde har smagt. Det kommer jeg til at lave mange gange fremover!

Reply
Julie Karla december 2, 2012 - 10:07 am

Hej Lotte!
Ja, jeg er helt enig, det smager simpelthen så godt og det bedste er jo, at man kan variere opskriften i det uendelige.
Kærlig hilsen
Julie Karla

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen