JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Kyllingelår i ovn

af Julie Karla juni 11, 2015
Skrevet af Julie Karla juni 11, 2015

Jeg lavede denne her opskrift på kyllingelår i ovn den anden dag, da jeg havde købt nogle super lækre, økologiske kyllingelår(basser). Og da min frugtskål bugnede af øko citroner, var jeg ikke i tvivl om, at marinaden til kyllingelårene skulle være en citrusmarinade med et lille kick af chili og frisk timian fra krydderurtehaven på altanen.

Kyllingelår i ovn | www.juliekarla.dk

Kyllingelårene får en super dejlig og behagelig syrlighed fra citronerne og en let sødme fra kokospalmesukkeret. Og hvorfor er det nu, at jeg bruger kokospalmesukker i stedet for almindelig sukker? Fordi:

  • Det har et lavere glykæmisk index end almindelig sukker. Dvs. det påvirker ikke blodsukkeret i samme grad som almindeligt sukker, som får blodsukkeret til at stige meget hurtigt. Læs mere om glykæmisk index her
  • Det har en skøn, karamel- og frugtagtig smag, der bare egner sig godt til både det salte og det søde køkken.
  • Det er et uraffineret naturligt sødemiddel

Man kan købe kokospalmesukkeret i helskostforretninger, og så har jeg også set, at det er kommet på hylderne i forskellige supermarkeder.

Kyllingelår i ovn af Julie Karla | www.juliekarla.dk

Kyllingelår i ovn = nem hverdagsmad!

Der er vist ikke nogen, der er i tvivl om, at kyllingelår bare er verdens nemmeste hverdagsmad. Jeg plejer altid at købe en hel økologisk kylling, når jeg spiser kylling herhjemme, hvilket så heller ikke sker så tit igen, da kyllingerne desværre er ret så dyre. Men nu er mange supermarkeder begyndt at sælge økologiske kyllingelår til en rigtig god pris, og så er det jo dejligt nemt lige at marinere et par stykker og servere en nem aftensmad på forholdsvist kort tid.

Jeg serverede kyllingelårene med en grøn salat vendt i en super dejlig purløgsdressing. Den opskrift kommer også snart på bloggen! Men jeg kan også anbefale at servere denne her avocado fetacreme til og så bage nogle grøntsager i ovnen, som man lige kan dyppe i fetacremen. Uhmm det skal jeg prøve næste gang. Alternativt kan du scrolle igennem mine sunde salater for at finde en salat, som du synes passer godt til de her citronmarinerede kyllingelår.

Kyllingelår i ovn er nem hverdagsmad | www.juliekarla.dk

Kyllingelår i ovn | www.juliekarla.dk
Udskriv
Kyllingelår i ovn
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
45 min
Samlet tid
1 t
 

Kyllingelår i ovn er super nem hverdagsmad for travle familier.

Ret: Hovedret, kød
Køkken: dansk
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 4 stk kyllingelår 500 gr.
  • Saft af 1 citron
  • 2 store spsk. kokospalmesukker eller farin eller rørsukker
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1/4 tsk. chilipulver
  • 2 store spsk. finthakket timian
  • Persille
  • Økologiske citronskiver til pynt
Sådan gør du
  1. Pres citronen og bland saften sammen med olivenolie, kokospalmesukker, chilipulver og frisk finthakket timian.
  2. Kom kyllingelår i en frysepose og hæld marinaden ned i posen. Bind en stram knude og ryst posen, så kyllingelårene bliver godt dækket af marinaden. Masér den også forsigtigt ind i kødet.
  3. Lad kyllingelårene marinere i min. 1 time på køl, men også meget gerne et par timer mere.
  4. Hæld kyllingelårene og marinaden i et ovnfast fad. Læg en skive citron på hvert lår og drys med rigeligt salt.
  5. Bag kyllingelårene ved 200 gr. i ca. 45 minutter, indtil de er gennemstegte. Undervejs skal man sørge for at hælde lidt marinade over kyllingen, så den kan trænge ind i kyllingen og give en skøn smag til citronskiven.
  6. Drys med persille og friskkværnet peber ved servering, og dryp gerne lidt af den gode overskydende sauce over.

Kyllingelår i ovn på ingen tid | www.juliekarla.dk

Kyllingelår i ovn som alle kan lide | www.juliekarla.dk

9 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Rissalat med mango og avocado
Næste indlæg
Nem dressing til salat

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

9 kommentarer

Martin Villumsen juni 12, 2015 - 7:43 am

5 stars
Hold nu op hvor ser det lækkert ud!

Jeg elsker kyllingelår.. De er fyldt med smag, dejligt saftige og nemme at tilberede.. Og så er kylling og citron bare virkelig gode venner 🙂

Reply
Julie Karla juni 12, 2015 - 8:06 am

Årh tak Martin! Ja, det er bare det bedste match!

Reply
gitte selch juni 16, 2015 - 5:46 pm

5 stars
Aftensmaden bestod dine citronkylling , ej hvor retten smager himmelsk ,må sige kokospalme sukker er helt nyt for min familie, kan fostå det noget sunder end det alm sukker , det giver lige det sidste pift til kylling .

Fordi kokospalme sukker er nyt for mig ,hvad man kan ellers bruge det til eller i ?

Tusinde tak for en vidunderlige side med rigtige gode opskrifter, NYDER DET HVER GANG.

Reply
Birgitte Simonsen april 27, 2017 - 7:38 am

Kære Julie

Først tak for en rigtig god blog – som jeg er meget glad for. Jeg synes dog det er lidt ærgerligt når jeg sidder og læser om dine lækre øko kyllingelår og der så kører et banner for Rose grill kylling, som nok ikke har haft det bedste liv, i toppen af siden. Mvh Birgitte

Reply
Julie Karla april 27, 2017 - 8:03 am

Hej Birgitte, Det kan du selvfølgelig sige. Men for at jeg overhovedet kan drive min blog og bruge så meget tid på at skrive opskrifter, som jo er gratis for alle, bliver jeg nødt til at tjene penge. Jeg skal jo leve ligesom alle andre. Og jeg har ikke noget problem med annoncer for et dansk firma, som i øvrigt også har økologi i deres sortiment. BH Julie

Reply
Birgit Bjerregaard januar 13, 2018 - 6:29 pm

5 stars
En skøn opskrift. Jeg var blevet så træt af kyllingelår med hvidløg, denne opskrift med citron var vidunderlig.

Reply
Julie Karla januar 14, 2018 - 11:40 am

Ih hvor dejligt at høre!

Reply
Mariam september 5, 2018 - 2:58 pm

Hej Julie

Jeg er nu igang med at tilberede kyllingen, men bliver i tvivl om hvilket tegn jeg skal sætte ovnen på. Er det varmluft eller oven/under?

Reply
Julie Karla september 6, 2018 - 9:35 am

Lidt forsinket men håber du fandt ud af det. Bare almindelig ovn, varmluft kan også du.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen