JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Sund Pandekage Opskrift

af Julie Karla juni 29, 2014
Skrevet af Julie Karla juni 29, 2014

En sundere pandekage opskrift? Hvorfor ikke? Her er i hvert fald mit bedste bud på en sund pandekage opskrift. Jeg ved egentlig ikke, hvorfor jeg aldrig har tænkt på at lave rugmelspandekager. Jeg elsker madpandekager, og jeg ved ikke noget bedre end at fylde sådan en pandekage med alt mit yndlingsfyld som f.eks. frisk spinat, kikærter, feta og rødløg. For ikke at tale om pandekager til dessert. Her er min favorit helt klart pandekager med flødeskum og friske bær. Denne her pandekage opskrift kan netop bruges som både madpandekage og dessertpandekage.

En sundere pandekage opskrift!

Den er et sundere alternativ til den almindelige pandekage med hvedemel, og så mætter den på en rigtig dejlig måde. Jeg har lavet en dobbelt portion i dag, da jeg gerne vil have til madpakken de næste par dage. I aften fylder jeg dem med ‘left over’ salater fra i går, hvor vi havde gæster. Her lavede jeg både en kikærtesalat og en blomkålssalat, og de kommer selvfølgelig på bloggen inden længe. Og mon ikke også der så bliver plads til en pandekage til dessert! Har en moden økologisk mango og lidt ricotta i køleskabet, så det bliver nok fyldet til denne lidt sundere pandekage opskrift.

pandekage opskrift med rug

Pandekage opskrift

Udskriv
Sund Pandekage Opskrift
Forb. tid
40 min
Tilb. tid
15 min
 
Sund Pandekage Opskrift der er lavet på rugmel i stedet for hvedemel
Ret: Dessert, kager
Køkken: dansk
Antal: 10 stk
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 5 dl. mælk
  • 4 æg
  • 1 knivspids salt
  • Ca. 160 gr. rugmel
  • Smør til stegning
Sådan gør du
  1. Pisk mælk og æg sammen.
  2. Tilsæt rugmel og salt og rør godt sammen.
  3. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter.
  4. Varm en pande op og kom et klat smør på. Hæld en passende mængde dej på panden og sørg for at dejen dækker panden.
  5. Bag pandekagen helt færdig på den ene side. Det er vigtigt at give den lang nok tid på den ene side, så den ikke går i stykker, når man vender den.
  6. Fortsæt på samme måde, indtil der ikke er mere pandekagedej tilbage.
  7. Og husk at putte en klat smør på panden imellem hver pandekage, så er jeg sikker på, at du også vil kunne lave nogle super gode pandekager med denne pandekage opskrift!

den bedste pandekage opskrift

Sunde pandekager til din søndagsbrunch

Jeg har forresten også lavet en anden variant af en sund pandekage opskrift, som er en opskrift på sunde brunch pandekager, og desuden en lille video af resultatet, som du kan se her:

14 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Fried ‘rye’ med frisk koriander og cashewnødder
Næste indlæg
Blomkåls-couscous med koriander, citron og ristede cashewnødder

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

14 kommentarer

Ditte september 24, 2014 - 8:28 am

Hejsa,

Er det meningen, at denne dej skal være meget tynd? 🙂

VH

Reply
Julie Karla september 25, 2014 - 4:01 pm

Hej Ditte, dejen skal minde om konsistensen af en normal pandekagedej med hvedemel. Put evt. Lidt ekstra mel i, hvis du synes den er for tynd.

Reply
Mikkel november 3, 2014 - 7:03 pm

5 stars
Lækker opskrift!

Reply
Ida januar 26, 2015 - 10:35 am

Virkelig lækker opskrift! Den er også et hit herhjemme 🙂

Reply
Julie Karla januar 26, 2015 - 7:24 pm

Hej Ida, Tusind tak, det er jeg glad for at høre!

Reply
Julie marts 13, 2015 - 5:46 pm

5 stars
Super god og nem pandekageopskrift!

Reply
Julie Karla marts 23, 2015 - 3:51 pm

Tak Julie!

Reply
Kamilla maj 10, 2015 - 2:27 pm

Hej. Kan man bruge f.eks. fuldkorns speltmel i stedet for rugmel? Venlig hilsen Kamilla

Reply
Julie Karla maj 11, 2015 - 2:19 pm

Hej Kamilla, Så skal du nok justere en del på mængden af væske osv., så det tror jeg desværre ikke, at du kan.

Reply
Ulla Trentemøller juni 2, 2016 - 2:21 pm

Både denne og de grønne pandekager er super gode og børnebørnene elsker dem

Reply
Julie Karla juni 2, 2016 - 7:04 pm

Dejligt at høre Ulla!

Reply
Pia oktober 15, 2016 - 1:45 pm

Vil gerne have lidt inspiration. Da jeg skal af med 10 kg

Reply
Pia K november 14, 2016 - 7:51 am

4 stars
Mums….de er gode. Både mand og børn var vilde med dem også. Jeg havde dog tilføjet lidt kardemomme i dejen, for at give den lidt smag.
Men helt sikkert vores måde at lave pandekager på nu:D

Reply
Julie Karla november 14, 2016 - 11:31 am

Tak Pia, det er jeg glad for at høre! Og super god idé med kardemomme : )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Vildt farsbrød med tranebær og pistacienødder

    maj 21, 2014
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen