JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Aubergineburgere

af Julie Karla august 6, 2012
Skrevet af Julie Karla august 6, 2012

Jeg kan godt lide at eksperimentere lidt med retter uden så mange kulhydrater. Dels fordi at det er sundt at udskifte brød og pasta en gang imellem med et sundere alternativ, og dels fordi at det er sjovt at nyfortolke gamle klassiske retter. Denne aubergineburger smager efter min mening ligeså godt som de fleste burgere med en rigtig burgerbolle.
Jeg har lavet to forskellige versioner af aubergineburgeren. En burger med guacamole og hytteost og en burger med chilimayo og guacamole.

Ingredienser (2 burgere)
1 aubergine
350 gr. hakket øko. oksekød
1/2 rød peberfrugt
1 avocado
1 hvidløg
1 spsk. creme fraice
1 spsk. mayonnaise
1 tsk. samba oelek
2 spsk. hytteost
2 salatblade
Salt og peber
Ristede sesamfrø

Tilberedning
Først forberedes guacamolen. Her moses en moden avocado sammen med 1 spsk. creme fraice, 1 lille hvidløg, lidt frisk chili hvis man har lyst, og salt og peber. Chilimayonnaisen forberedes også ved at blande 1 spsk. mayonnaise (helst Hellmanns) sammen med 1 tsk. samba oelek. Simpelt men velsmagende. 
Auberginen skæres i aflange skiver med en tykkelse på ca. 1 cm. Der skal kun bruges 4 skiver, så overskydende skiver bages også og kan sagtens bruges på madpakken i f.eks. en sandwich dagen efter. Skiverne lægges på en bageplade og drysses med lidt salt. Lad dem hvile i ca. 20 minutter, så saltet kan trække noget af bitterheden ud af skiverne. Derefter rystes saltet af skiverne og de duppes tørre med et stykke køkkenrulle. Skiverne pensles herefter med olivenolie, og peber drysses over dem. Skiverne bages i ovnen på 200 gr. i ca. 15 minutter eller indtil de er møre. Mens aubergineskiverne er i ovnen formes bøfferne. De lægges på en brandvarm pande og steges færdige.
Det hele kan nu anrettes, som vist på de to forskellige billeder.

Aubergineburger med hytteost og guacamole
Aubergineburger med chilimayo og guacamole
2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Hven – smagens ø
Næste indlæg
Bulgursalat med honningbagte gulerødder, nektariner og feta

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

2 kommentarer

Anonymous august 7, 2012 - 9:43 pm

Hej Julie,
Vi lavede burgeren her til aften og den var superlækker! Jeg prøver også at undgå kulhydrater, men hvis det ikke skal ende i salat det hele, kan det være svært at finde inspiration, men denne opskrift ramte lige plet. Flere lækre non-carb retter, please 🙂
Mvh Marie-Louise

Reply
Julie Karla august 8, 2012 - 6:16 am

Kære Marie-Louise
Det er jeg glad for! Jeg er allerede i gang med at udtænke nye low-carb retter, så det kommer der mere af på bloggen!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen