JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Koldhævede fuldkornschokoladeboller

af Julie Karla august 3, 2012
Skrevet af Julie Karla august 3, 2012

Jeg er ret glad for chokoladebollerne fra Emmerys, og da jeg fik en craving efter dem i går, kastede jeg mig ud i at lave dem selv. Det som jeg godt kan lide ved disse boller er, at de er sunde, men at de har et mindre sundt twist. Jeg bruger dog kun chokolade med et højt indhold af kakao, i dette tilfælde 70 % kakao, så helt usundt er det jo heller ikke. 
Jeg eksperimenterede mig frem for at lave den helt rigtige dej og jeg synes, at resultatet blev rigtig godt. Jeg brugte fuldkornsølandshvedemel, som jeg er ret vild med, men almindeligt fuldkornshvedemel kan sagtens bruges.


Ingredienser (15 boller)
Dybe muffinforme
1 ltr. vand
10 gr. gær
700 gr. fuldskornsølandshvedemel
300 gr. hvedemel
1 tsk. salt
1 spsk. honning
100 gr. mørk chokolade 70 %

Tilberedning
Gæren røres ud i vandet og salt og honning blandes i. Derefter hældes de to slags mel i og dejen røres godt sammen med en grydeske. Derefter lægges der husholdningsfilm over skålen og den sættes i køleskabet natten over og gerne i 12 timer.
Efter 12 timer tages dejen ud og fyldes straks i muffinsforme med to skeer. Formene skal i første omgang kun fyldes halvt op. Når det er gjort, hakkes chokoladen groft og drysses over dejen. Ovenpå chokoladen lægges lidt mere dej, så formene nu er fyldt helt op. 

Bollerne bages ved 220 gr. i 20-25 minutter eller indtil de har fået en lysebrun overflade. 

Når bollerne er bagt og har kølet af serveres de med et godt lag smør på, men de kan også sagtens spises uden noget, hvis man ikke lige er i humør til at gå ‘all in’.

8 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Fuldkornsudgaven af ‘fried rice’
Næste indlæg
Hven – smagens ø

Måske du også kan lide de her…

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

Toast opskrift med surdejsbrød og grønkålspesto og en...

november 23, 2021

Foccacia brød opskrift med #foccaciaart

april 12, 2021

Nem pizzadej opskrift

oktober 15, 2018

Den bedste opskrift på fødselsdagsboller

januar 29, 2018

Opskrift på naanbrød med burrata, bønner og agurk

juli 21, 2017

Nemme kanelsnegle hapsere

juli 9, 2017

Avocado toast med halloumi ost og honning

juni 20, 2017

8 kommentarer

Maiken/dronningemad oktober 9, 2012 - 10:57 am

Mums, sådan en bolle kunne jeg godt lige spise. Sikke en fin blog du har – rigtig mange lækre ting 🙂

Reply
Julie Karla oktober 9, 2012 - 11:35 am

Hej Maiken
Tusind tak, og lige over!
Der er en del kageopskrifter, jeg lige skal have kigget nærmere på på din blog!
Kærlig hilsen
Julie Karla

Reply
Tea oktober 3, 2014 - 10:33 am

Hej,

Tror du man kan bytte ut hvedemel med speltmel?

Reply
Julie Karla oktober 3, 2014 - 7:31 pm

Det hæver ikke på samme måde, måske prøv med halvt af hvert.

Reply
Julie maj 7, 2016 - 6:51 pm

De lyder så lækre. Men behøver man bruge en muffinform? Kan man ikke bare klatte dejen på en bageplade og ind i ovnen? 🙂

Reply
Julie Karla maj 8, 2016 - 5:39 pm

Det tror jeg sagtens, du kan gøre. Det er lang tid siden, at jeg har lavet dem, men mon ikke.

Reply
Nina oktober 5, 2016 - 9:46 am

Jeg leder og leder efter en dyb muffinsform – hvor har du købt din?

Reply
Julie Karla oktober 6, 2016 - 6:00 pm

Uh, det er nogle, jeg har fået i gave engang. Men mon ikke de skulle være at finde i en webshop et sted?…

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens nemmeste feta pasta i ovn – 5 minutters forberedelse!

    februar 12, 2021
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen