JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Fuldkornsudgaven af ‘fried rice’

af Julie Karla august 2, 2012
Skrevet af Julie Karla august 2, 2012

Efter at jeg er kommet hjem fra Vietnam har jeg virkelig haft lyst til afprøve mange af de retter, som jeg smagte i landet, i mit eget køkken. En klassisk ret som man stort set kunne få på alle restauranter i Vietnam var ‘fried rice’ i alle mulige forskellige udgaver. Det er en simpel ret, men det smager bare super godt. 

I går havde jeg en rest ris tilovers fra middagen dagen før og så var det jo oplagt at lave en omgang vietnamesisk fried rice. Det nordiske køkken sneg sig dog ind, idet jeg brugte økologiske brune ris i stedet for hvide. Men så er retten jo også en del sundere.
Ingredienser (2 pers.)
300 gr. kogte og afkølede brune ris
1lille squash
2 gulerødder
3 forårsløg
2 hvidløg
1 lille stykke ingefær
1/2 rød mild chili uden kerner
1 1/2 spsk. fiskesauce (lavet på ansjoser)
1 spsk. sukker
1 spsk. soya
3 spsk. olie
2 æg
Peber
Ristede sesamfrø
1 håndfuld cashewnødder
 
Tilberedning
Forårsløgene hakkes fint og svitses i olie i en stor wok sammen med finthakket hvidløg og chili, samt skiver af ingefær. Sukker, soya og fiskesauce tilsættes og blandes godt sammen med løgene. 
Herefter tilsættes squash og gulerødder, som er skåret ud i mundrette stykker. Jeg købte en grøntsagsskræller i Vietnam, som kan skære grøntsager ud i forskellige mønstre, og den er virkelig god, hvis man vil gøre lidt ekstra ud af sine grøntsagsretter. 
Det hele svitses ved høj varme i et par minutter, hvorefter de to sammenpiskede æg hældes i og det hele røres godt sammen. Til sidst vendes risene i og retten smages til. 
De stegte ris hældes i en lille skål, som vendes ud på en tallerken, så det kommer til at se ekstra indbydende ud. Til sidst hældes der forårsløg, ristede sesamfrø og cashewnødder over risretten. Jeg serverede den med en stærk chilisauce (hjemmebragt fra Vietnam), som klart var prikken over i’et.
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Friske forårsruller med rejer, svinekød og masser af krydderurter
Næste indlæg
Koldhævede fuldkornschokoladeboller

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen