JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Vietnamesisk mangosalat

af Julie Karla august 1, 2012
Skrevet af Julie Karla august 1, 2012
 Vietnamesisk mangosalat er en super god opskrift, som jeg varmt kan anbefale. Jeg er netop kommet hjem fra Vietnam, hvor jeg rejste rundt med min kæreste i tre uger. Vietnam er et helt fantastisk land! Ikke nok med at landet er utrolig smukt og vietnameserne super venlige, ja så er maden fantastisk! Vi spiste som konger hver eneste dag, og så til ingen penge. Se bare denne opskrift på Vietnamesisk mangosalat. En ret jeg virkeligt er blevet glad for.

Vietnamesisk mad er så lækkert og friskt. Masser af grøntsager, friske krydderurter og skaldyr præger det vietnamesiske køkken og det er lige noget for mig. Derfor havde jeg også på forhånd tilmeldt mig to forskellige cooking schools i Vietnam, så jeg for alvor kunne lære at lave rigtig vietnamesisk mad. På én af disse kokkeskoler lærte jeg at lave Vietnamesisk mangosalat og den smagte simpelthen så godt, at den vil blive gentaget mange gange hjemme i mit lille danske køkken. Til en vietnamestisk mangosalat som denne, lavede jeg noget lækkert barbecuemarineret kylling på spyd, men den opskrift kommer senere.

 Vietnamesisk mangosalat opskrift

Udskriv
Vietnamesisk mangosalat
Forb. tid
40 min
Tilb. tid
5 t 21 min
 
Vietnamesisk mangosalat som man laver den i Vietnam. Autentisk og fantastisk lækker.
Ret: Salad
Køkken: Vienamese
Antal: 2
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 200 gr. mango
  • 1/2 løg
  • 1 håndfuld mynte
  • 2 tsk. ristede sesamfrø
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 skalotteløg
  • Vegetabilsk olie
  • 1 spsk. frisk limesaft
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. fiskesauce lavet på ansjoser da det har den bedste smag synes jeg!
  • 1 spsk. hakket mild rød chili
  • 1 spsk. presset hvidløg
Sådan gør du
  1. Skalotteløgene skæres i skiver og steges sprøde i rigeligt vegetabilsk olie i en lille gryde.
  2. Når skiverne er sprøde lægges de over på et stykke fedtsugende køkkenrulle og køler af.
  3. Herefter skæres mangoen i meget tynde skiver på et mandolinjern, og det samme gøres med løget.
  4. Mango og løg blandes sammen med mynte, 1 tsk. ristede sesamfrø, limesaft, sukker, fiskesauce, hakket chili og presset hvidløg, samt olivenolien.
  5. Det hele blandes rigtig godt sammen og anrettes på 2 tallerkener.
  6. Til sidst drysses de sidste ristede sesamfrø over salaten sammen med de friterede skalotteløg og lidt mynte, og så har man en super lækker salat, som kan serveres til f.eks. kylling eller fisk og skaldyr.

 

vietnamesisk mangosalat
Vietnamesisk mangosalat af julie karla
mangosalat af julie karla
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Brugtvareterminalen
Næste indlæg
Friske forårsruller med rejer, svinekød og masser af krydderurter

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen