JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Lasagne med aubergine og pecorino

af Julie Karla juni 17, 2012
Skrevet af Julie Karla juni 17, 2012

Her er min udgave af den klassiske lasagne. Jeg udskifter nogle af pastapladerne med aubergineskiver, da det gør lasagnen lidt sundere og så bliver auberginerne dejligt bløde når de er bagt og passer super godt med bechamelsaucen. Jeg laver også nogle gange lasagnen med fuldkornsplader, hvilket også fungerer rigtig fint og mætter godt.

Ingredienser (6 pers.)
500 gr. hakket øko oksekød
2 ds. flåede tomater
1 spsk. tomatkoncentrat
2 tsk. sukker
1 dl. rødvin
1 løg
2 hvidløg
1 spsk. balsamicoeddike
5 laurbærblade
1 spsk. tørret oregano
3 stængler frisk timian
3 stængler frisk rosmarin
1 aubergine
Salt og peber

5 dl letmælk
25 gr. smør
2 store spsk. hvedemel
Muskatnød
Salt og peber

Tørrede pastaplader
75 gr. friskrevet pecorino

Tilberedning
Aubergineskiverne skæres i skiver på ca. 1 cm. og lægges på en bageplade og drysses med salt for at trække noget af bitterheden ud. Efter ca. 15 minutter skylles skiverne, så saltet fjernes og de duppes derefter tørre med lidt køkkenrulle. Skiverne stilles væk og imens laves kødsaucen. 
Løget svitses i olivenolie sammen med hvidløg og kødet tilsættes. Når kødet har stegt en lille smule hældes rødvinen og balsamicoeddiken i og koger ind sammen med kødet, indtil væden er væk. Herefter tilsættes krydderierne og til sidst hældes de flåede tomater i. Saucen smages til med salt, peber og sukkeret. Inden saucen bruges i lasagnen, skal laurbærbladene tages ud. Mens saucen simrer i 20 minutter, laves bechamelsaucen.

Smørret smeltes i en tykbundet gryde og herefter tilsættes hvedemelet. Lad melet smelte ud sammen med smørret og tilsæt derefter mælken lidt ad gangen, mens der piskes. Der skal piskes godt, så der ikke dannes klumper og man skal passe på, at saucen ikke brænder på i bunden. Når saucen har småsimret i et par minutter og er blevet tyk tages den af varmen og muskatnød rives fint ned i gryden og saucen piskes godt sammen med salt og peber. 

Et ildfast fad smøres med olivenolie i bunden og lasagneplader lægges i. Herefter fordeles kødsaucen ud over pladerne og derefter aubergineskiver. Ovenpå aubergineskiverne hældes bechamelsaucen og sådan fortsætter man indtil der ikke er mere. Men husk at slutte af med et lag bechamelsauce og drys til sidst godt med revet pecorino henover lasagnen. Lasagnen skal bage i ca. 35-40 minutter på 200 gr og lad den køle af i 5 minutter inden den skæres ud i portioner.

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Tiramisu med hvid chokolade
Næste indlæg
Salat med spidskål og nye ærter, mandler og dild

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen