JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Salat med bagt græskar

af Julie Karla september 21, 2015
Skrevet af Julie Karla september 21, 2015

Efteråret skal da bare byde på en lækker salat med bagt græskar, det indbyder det da næsten til, gør det ik’? Jeg er i hvert fald helt vild med græskar, og især når det kommer til bagt græskar, hvor græskaren nærmest smelter på tungen. Og i en frisk salat som denne her, kommer den smukke orange grøntsag virkelig til sin ret.

Jeg har vendt salaten i en let og lækker balsamicodressing og den syrlige dressing, synes jeg passer rigtig godt til den søde græskar og de søde tranebær, som der også er i.

bagt græskar | www.juliekarla.dk

Salat med bagt græskar og en masse andre opskrifter

Spinat og græskar spiller super godt sammen som i denne her salat. Og når jeg kigger mine græskaropskrifter igennem på bloggen, kan jeg se, at det ikke er første gang, at jeg matcher de to ingredienser i en opskrift. Jeg har for eksempel, for meget lang tid siden, lavet denne her græskarlasagne med spinat og ricotta. Og nu vi bliver ved græskaren, vil jeg også lige slå et slag for min elskede græskar bygotto, og da også lige for en anden lækker og nem salat med græskar.

Salat med bagt græskar og spinat| www.juliekarla.dk

Salat med bagt græskar og spinat| www.juliekarla.dk
Udskriv
Salat med bagt græskar
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Antal: 2 -3
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 500 gr. skrællet hokkaido græskar i store tern svarende til ca. 1/2 græskar
  • Frisk timian tørret timian kan også bruges
  • Olivenolie
  • Salt
  • 100 gr. spæde spinatblade
  • 2 spsk. ristede solsikkekerner
  • 2 spsk. tørrede tranebær
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • Salt
  • Friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Skræl hokkaido græskaret og skær det i mellemstore tern. Vend ternene i olivenolie, salt og godt med frisk timian. Bag græskarternene i ovnen ved 200 gr. i 20 minutter. Lad dem køle af.
  2. Rist solsikkekernerne på en tør pande og lad dem køle af.
  3. Skyl spinatbladene godt og læg dem på et fad. Fordel den bagte græskar over spinaten og drys de ristede solsikkekerner samt tørrede tranebær over.
  4. Drys med salt og godt med friskkværnet peber.
  5. Kom 2 spsk. god olivenolie, 1 spsk. balsamicoeddike og salt og friskkværnet peber i et syltetøjsglas og skru låget på. Ryst glasset godt og hæld balsamicodressingen over din salat med bagt græskar.

Salat med bagt græskar og spinat| www.juliekarla.dk

gulerodssalat opskrift | www.juliekarla.dk

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Sunde bananpandekager
Næste indlæg
Nemme forretter med laks

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Heidi januar 26, 2016 - 7:47 pm

er det nødvendigt at skrælle græskarret først? har før spist bagt Hokkaido med skræld 🙂

Reply
Julie Karla februar 10, 2016 - 6:44 pm

Kære Heidi, Det tror jeg ikke det er, jeg gør det kun nogen gange. KH julie karla

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen