JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Æblecrumble opskrift

af Julie Karla oktober 13, 2015
Skrevet af Julie Karla oktober 13, 2015

Jeg har netop lavet denne her æblecrumble opskrift i dag. Det var egentlig ikke planlagt, men jeg syntes ligesom, at vejret indbød til en hyggelig efterårsagtig dessert.

Altid lyst til noget sødt!

Efter jeg er blevet gravid, må jeg indrømme, at min søde tand har taget bare en smuuule over, og jeg har hele tiden lyst til et eller andet sødt. Derfor har jeg det sidste stykke tid også lavet en hel del søde, sunde sager. Mine daddelkugler eller daddelbar med citron har som altid været et hit, og så har jeg eksperimenteret lidt med de skønne danske æbler, der nu er i sæson. Det blev blandt andet til denne her sund æblekage opskrift.

den bedste aeblecrumble opskrift

Æblecrumble opskrift uden mel og hvidt sukker

Det er faktisk første gang, at jeg begiver mig ud i at kreere en æblecrumble opskrift. Jeg har smagt det før, men aldrig selv lavet det. Jeg er ikke så vild med en crumble, der har et alt for tungt låg af smør, mel og sukker. Jeg er mere til den lidt mere sunde udgave med godt med havregryn og nødder og en skøn og tydelig smag af kanel og vanilje.

Derfor har jeg også brugt en masse af mine yndlingsingredienser i denne her æblecrumble opskrift. Ingredienser som jeg altid har på lager, og som er et godt alternativ til de traditionelle crumble ingredienser. Agavesirup, kokosolie, mørk chokolade og masser af nødder og grovvalsede havregryn. Her er der altså ingen mel eller hvidt sukker.Laekker aeblecrumble opskrift

Og Som den vakse læser måske har opdaget, så har der også sneget sig nogle pærer ind i min æblecrumble opskrift. Udover at jeg lige havde nogle meget modne pærer liggende, så er de med i opskriften for at give lidt ekstra naturlig sødme. Og så fungerer pærer bare super godt i selskab både med æbler, men især også sammen med mørk chokolade og kokos.

En sundere karamelsovs opskrift | www.juliekarla.dk

Laekker aeblecrumble opskrift
Udskriv
Æblecrumble opskrift
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
35 min
Samlet tid
55 min
 
Ret: Dessert
Køkken: dansk, nordisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 3 æbler
  • 2 pærer
  • Skal af 1/2 økologisk citron
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. agavesirup
  • 1 spsk. kanel
  • 50 gr. groft hakket mørk chokolade 70 %
  • 5-6 dadler hakket i store stykker
Crumble
  • 150 gr. grovvalsede havregryn
  • 25 gr. kokosmel
  • 75 gr. blandede nødder grofthakket (jeg brugte usaltede pistacienødder, hasselnødder og mandler)
  • 4 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. agavesirup
  • 1 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. ren vaniljepulver
Tilbehør
  • Græsk yoghurt 10 %
  • Vanilje
  • Revet citronskal
  • Agavesirup
Sådan gør du
  1. Skræl æbler og pærer og fjern kernerne, skær dem i mellemstore stykker, og kom dem i en skål.
  2. Bland kanel, agavesirup, citronsaft- og skal, groft hakket chokolade og dadler i, og rør godt rundt. Kom frugtblandingen i et ovnfast fad.
  3. Kom grovvalsede havregryn, kokosmel og groft hakkede nødder i en skål og rør rundt. Tilsæt smeltet kokosolie, agavesirup, kanel og vaniljepulver og rør godt rundt.
  4. Fordel den færdige crumble jævnt over æble- og pæreblandingen.
  5. Bag æblecrumblen i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 35-40 minutter, indtil crumblen har fået en flot gyldenbrun farve.
  6. Rør græsk yoghurt sammen med fint revet citronskal og ren vaniljepulver. Smag til med agavesirup, så yoghurten får en dejlig let sødlig smag, men stadig beholder noget af sin syre.
  7. Lad den færdige æblecrumble køle lidt af, og servér den lun sammen med vaniljeyoghurten. Top evt. med lidt kakaonibs, hvis du har det liggende. Det smager så godt.

den bedste aeblecrumble opskriftnem aeblecrumble opskrift

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Sund æblekage opskrift
Næste indlæg
Stegt flæsk i ovn med grøntsagsnudler

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

2 kommentarer

Tina susanne Eriksen juli 27, 2020 - 11:58 pm

Du har virkelig nogle lækre opskrifter 🙂

Reply
Julie Karla juli 31, 2020 - 8:45 am

Tusind tak!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Vildt farsbrød med tranebær og pistacienødder

    maj 21, 2014
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen