JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Broccoli i ovn med citron

af Julie Karla december 15, 2015
Skrevet af Julie Karla december 15, 2015

Jeg lavede broccoli i ovn med citron den anden dag, som vi fik til hjemmelavede fiskefrikadeller. Jeg kan virkelig godt lide at bage broccolibuketterne i ovnen, da de får sådan en dejlig overflade, og så er de bare ekstra lækre, når de lige bliver vendt i en god olivenolie.

Det har aldrig rigtig sagt mig noget med kogte grøntsager, der måske endda lige har fået en tand for meget. Dog med undtagelse af kogte nye danske kartofler med koldt smør og masser af flagesalt! Mums. Så jeg bager for det meste mine grøntsager i ovnen, hvis jeg selvfølgelig ikke lige spiser dem rå.

Broccoli i ovn med citron | www.juliekarla.dk

Broccoli i ovn med citron og min yndlingsdip!

Jeg spiste også broccolien sammen med min yndlingsdip nemlig en rørt feta med hvidløg, persille og purløg. Mmmm… det var et festligt måltid. Den fetacreme er bare god til alt, og det samme er i øvrigt min avocado fetacreme, så hvis du nogensinde mangler inspiration til dips, så kan jeg anbefale at kaste dig over en af de to. Det gør jeg i hvert fald tit.

Broccoli i ovn med citron | www.juliekarla.dk

Broccoli i ovn med citron | www.juliekarla.dk
Udskriv
Broccoli i ovn med citron
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
20 min
 
Antal: 2
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • Broccolibuketter af 1 broccoli
  • Skal af 3/4 økologisk citron
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. agavesirup
  • Salt
  • Frisk kværnet peber
Sådan gør du
  1. Bland broccolibuketterne med olivenolie, citronskal, citronsaft og agavesirup.
  2. Krydr med salt og peber og fordel buketterne ud på en beklædt bageplade.
  3. Bag buketterne i ovnen ved 225 gr. i ca. 15 minutter, eller indtil broccolien får en gylden overflade. Vend buketterne undervejs.

Jeg får stadig lavet en del mad og fotograferet, selvom graviditeten er begyndt at sætte sine begrænsninger. Det er lige pludselig ufatteligt hårdt at bære varer op på 3. sal, at stå for længe i køkkenet, og ikke mindst at springe rundt med mit kamera, som jeg jo plejer at gøre, når jeg tager billeder til bloggen.

Det er lidt mærkeligt, at der er ting, man ikke rigtig kan gøre længere, eller i hvert fald ikke lige så hurtigt, så det skal man lige vænne sig til. Men jeg er ikke typen, der har nemt ved at lægge mig på sofaen en hel dag, så for tiden er det noget med at stå i køkkenet, og så ind og holde 10 minutters pause, og så tilbage igen til kogegryderne, og så holde pause…

grønne salater | www.juliekarla.dk

Broccoli i ovn med citron | www.juliekarla.dk

3 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Hurtig pastaret med bacon og grønkål
Næste indlæg
Opskrift med koteletter, æble og rødløg

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

3 kommentarer

Grethe januar 15, 2017 - 9:58 pm

Mums, siger jeg bare!

Reply
Hanna juni 6, 2018 - 6:02 am

Det ser vildt lækkert ud! Kan man bruge frosne broccoli?

Reply
Julie Karla juni 7, 2018 - 7:34 am

Frisk broccoli tror jeg er bedst. Men gi’ det et skud!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Vildt farsbrød med tranebær og pistacienødder

    maj 21, 2014
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen