JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Tomatsalat med mozzarella og quinoa

af Julie Karla maj 24, 2016
Skrevet af Julie Karla maj 24, 2016

Denne her tomatsalat med mozzarella og quinoa opstod lidt ud af det blå, eller det vil sige ud fra, hvad jeg havde på lager. Sådan er det for det meste lige pt., da jeg ikke rigtig har så meget tid til at udtænke de store nye madopskrifter.

Tomatsalat med mozzarella

Før baby brugte jeg meget tit aftenerne på at researche og idéudvikle nye opskrifter, men kl. 20 er jeg helt smadret, og så er lidt TV eller Instagram mere sagen for tiden, hvor hjernen lige kan blive koblet fra. Men det skal nok komme tilbage.

Det gør dog ikke opskrifterne ringere. Tværtimod bare lidt nemmere, hvilket er rart for mange på en travl hverdag. Og så hjælper det meget på min madlavning, at min lille krydderurtehave på altanen blomstrer i fuld flor, og jeg i år har plantet alskens krydderurter. Det kan bare peppe alle salater op med lidt frisk mynte, ærteskud, løvstikke eller kørvel. Og de varme retter bliver bare lidt bedre af frisk oregano, salvie eller timian.

Tomatsalat med mozzarella

 

Tomatsalat med mozzarella
Udskriv
Tomatsalat med mozzarella og quinoa
Forb. tid
30 min
Samlet tid
30 min
 

Tomatsalat med mozzarella og quinoa er en lækker hverdagssalat

Ret: Salat, Tilbehør
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 dl sort quinoa
  • 2 dl. vand
  • Ca. 300 gr. San Marzano tomater eller cherrytomater
  • 1/4 rødløg
  • 1 spsk. balsamico
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 mozzarella
  • 2 spsk. let ristede pinjekerner
  • 1 håndfuld frisk oregano
  • Salt
  • Friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Skyl quinoaen grundigt og kom det i en gryde med vand og lidt salt. Kog quinoaen under låg indtil al vandet er absorberet. Lad quinoaen køle af.
  2. Skær tomaterne over i skiver og vend dem forsigtigt med balsamico, olivenolie, fintsnittet rødløg og finthakket oregano. Smag til med salt og peber.
  3. Vend til sidst forsigtigt den afkølede quinoa i og anret tomatsalaten med stykker af frisk mozzarella ovenpå og drys med let ristede pinjekerner.

Tomatsalat med mozzarella

gulerodssalat opskrift | www.juliekarla.dkTomatsalat med mozzarella – en klassiker med et twist

Jeg faldt over nogle lækre, danske San Marzano tomater på ét af mine utallige besøg i Irma i sidste uge (har jeg sagt, at jeg ELSKER at handle ind og det bedste er, at på barslen kan man gøre det hele tiden!!). De så virkelig juicy ud, og var ret sikker på, at de “bare” skulle bruges i en klassisk tomatsalat med mozzarella.

Men da jeg så kom hjem og kiggede i mit basislager tænkte jeg, at lidt quinoa kunne klæde tomatsalaten godt og derudover gøre den mere fyldig, så den kunne udgøre hovedtilbehøret til vores oksefrikadeller. Nogle gange skal der ikke så meget til for at gøre de klassiske retter som tomatsalat med mozzarella lidt sjovere, og quinoaen synes jeg var et hit.

Tomatsalat med mozzarella

 

4 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Oksefrikadeller
Næste indlæg
Grøn smoothie bowl

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

4 kommentarer

Kamilla Haaland juni 11, 2016 - 11:54 am

Ser knallgodt ut!! 🙂

Reply
Julie Karla juni 11, 2016 - 5:07 pm

Tak Kamilla!

Reply
Stefan juli 4, 2016 - 1:43 pm

5 stars
Super lækkert – en stensikker vinder – mega thumbs up her fra!

Reply
Julie Karla juli 4, 2016 - 4:23 pm

Tusind tak Stefan! Dejligt at høre.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen