JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Nem æblekage opskrift og test af stavblender

af Julie Karla oktober 25, 2016
Skrevet af Julie Karla oktober 25, 2016

Mmmm… jeg udviklede en nem æblekage opskrift i går, som jeg faktisk ikke kan vente med at dele med jer. Det er den gode gammeldags æblekage, som jeg har frisket lidt op, og gjort bare en lille smule sundere, uden dog at gå på kompromis med sødmen og fløden!

Nem æblekage opskrift

Jeg har ikke tilføjet lige så meget sukker til æblegrøden, som andre måske ville. Mine æbler var ret så søde i forvejen. Og så har jeg brugt kokospalmesukker i stedet for rørsukker, som har et lavere glykæmisk index, og vigtigst af alt en skøn karamelagtig smag. Det kan man efterhånden købe i store supermarkeder som SuperBrugsen og Føtex.

Nem æblekage opskrift med lækker crumble

Makronerne har jeg skiftet ud med en crumble af nødder og tørret frugt. Det er faktisk den samme crumble, som jeg bruger i min sunde brunch yoghurt. Men fløden… den rører jeg ikke ved. Så helt sund er denne her æblekage altså ikke. Så skal du i stedet tage et kig på mit bud på en rigtig sund æblekage opskrift.

Test af Bosch stavblender

Jeg blev for noget tid siden spurgt, om jeg ville teste en stavblender fra Bosch. Og da jeg bruger en stavblender hver eneste dag for tiden pga. den store mængde babymad, der kreeres, var jeg helt med på idéen. Ikke mindst fordi min sidste stavblender endte sine dage i Barcelona, hvor jeg havde taget den med til Nords mad. Den kunne ikke klare mosten længere. Så jeg var helt hooked på at prøve en ny og bedre.

Super stavblender!

Denne her stavblender fra Bosch er helt vildt effektiv. Det tager vitterligt ingen tid at blende Nords mos, og det er bare så rart. Og så er den i stål, hvilket jeg synes er et stort plus. Jeg har tidligere kun haft stavblendere i plastic og har aldrig syntes det var specielt rart at blende varme ting med dem. Måske det er noget, jeg selv bilder mig ind, men syntes tit, der lugtede en smule af brændt plastic, når man brugte dem.

I hvert fald så har jeg bare så optur over denne her stavblender. For det er seriøst dejligt, at stå med noget grej i hånden, som man bare kan mærke er god kvalitet, og så er den altså tidsbesparende for mig i mange situationer. Udover at blende tingene lynhurtigt med 12 forskellige hastigheder, så har den forskellige funktioner, som er ret fede.

nem-aeblekage-opskrift-af-julie-karla

Blendede noget af æblemosen sammen med rugflager til Nords mellemmåltid. Det var han godt tilfreds med!

Udvikling af nem æblekage opskrift

I går da jeg skulle lave min æblekage brugte jeg stavblenderen til at piske flødeskum. Og bagefter til hurtigt at hakke nødder og tørret frugt til min crumble. Senere blev den igen brugt til Nords grøntsagsmos. Så den er virkelig kommet i brug. Dejligt ikke at skulle vaske både blender og foodprocessor op, som jeg ofte har gjort.

I dag er den også blevet brugt flittigt. Først til mine daddelkugler, som der efterhånden er en del opskrifter på på bloggen og her til aften til en frugtmos til Nord med pære, clementin og rugflager. Så som I nok kan høre, er jeg rimelig afhængig af min stavblender for tiden, og så er det bare så fedt, at det er af en ordentlig kvalitet.

Det var så lidt om stavblender og æblekage. Jeg håber, du får lyst til at kaste dig over min æblekage opskrift. Og tiden er lige til det med alle de gode, danske æbler der fås i supermarkederne eller ligger i manges haver. Måske du kan få nogle af din nabo, hvis du ikke selv er så heldig at have et æbletræ?

Nem æblekage opskrift

Nem æblekage opskrift
Udskriv
Nem æblekage opskrift
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
45 min
 
Nem æblekage opskrift som alle kan lave og som er for hele familien.
Ret: Dessert, kage
Køkken: dansk, nordisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 4 stk store æbler
  • Ren vaniljepulver
  • En smule vand
  • Kokospalmesukker eller almindelig rørsukker (jeg brugte 2 spsk. kokospalmesukker)
  • 1/4 ltr. piskefløde
  • 50 gr. mandler
  • 50 gr. ristede afskallede hasselnødder (jeg brugte nogle lækre hasselnødder fra Piemonte, men brug dem, du kan få fat i)
  • 60 gr. tørrede dadler
  • 60 gr. tørrede abrikoser
Sådan gør du
  1. Skræl æblerne og skær dem i tern. Kom dem i en gryde med et par spiseskefulde vand samt lidt ren vaniljepulver og lad æblerne simre. Rør rundt i æblerne undervejs.
  2. Når æblerne er blevet til æblegrød, sødes den med den ønskede mængde sukker, og tages af varmen, og køler helt ned.
  3. Blend mandler, hasselnødder og tørret frugt til en fin crumble.
  4. Pisk fløden sammen med lidt ren vaniljepulver til flødeskum.
  5. Anret æblekagen i en stor skål (først æblemos, så flødeskum og til sidst crumble) eller i små portionsglas som på billedet.

Nem æblekage opskrift

Indlægget – nem æblekage opskrift – er sponsoreret og lavet i samarbejde med Bosch, men oplevelsen af stavblenderen er helt min egen.

4 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Kødboller i tomatsovs med mozzarella
Næste indlæg
Morgenmad med havregryn og varm kokosmælk

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

4 kommentarer

Inge Amstrup oktober 6, 2017 - 9:11 pm

4 stars
Spændende blog, glæder mig til at følge dig.

Reply
Julie Karla oktober 9, 2017 - 2:29 pm

Tak Inge, og håber du finder god og ny inspiration ; )

Reply
Pernille oktober 20, 2019 - 5:21 am

Den æblekage må prøves

Reply
Julie Karla oktober 24, 2019 - 12:09 pm

Den er os’ bare god!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens nemmeste feta pasta i ovn – 5 minutters forberedelse!

    februar 12, 2021
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen