JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Broccoli sauce

af Julie Karla januar 30, 2017
Skrevet af Julie Karla januar 30, 2017

Denne her broccoli sauce lavede jeg i går sammen med nogle skønne øko gnocchi, som jeg fandt i det nye italienske supermarked Eataly i Illum. En lækker cremet sauce, som består af et helt broccoli hoved! Det er altså et hit, og en super måde også at få sneget lidt broccoli ned i bettemanden, som ikke er meget for at spise de hele kogte stykker.

Broccoli sauce

Broccoli sauce – eller blomkålssauce?!

Som jeg nævner i videoen, har jeg lavet en lignende sauce før, men bare med blomkål. De opskrifter kommer der links til lige her!:

  • Pastasauce med blomkål
  • Speltotto med blomkål
  • Lasagne med linser, bacon og blomkålsbechamelsauce

Broccoli sauce med gnocchi

 

Broccoli sauce
Udskriv
Broccoli sauce
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
40 min
 
Broccoli sauce er perfekt til pasta eller gnocchi som her!
Ret: Hovedret, pasta
Køkken: vegetar
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 stk broccolihoved ca. 500 gr.
  • Grøntsagsbouillon
  • 2 stk store skalotteløg du kan også bruge alm. løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 2 dl. mælk
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • Evt. et nip cayennepeber
  • 500 gr. gnocchi
  • Parmesan
Sådan gør du
  1. Snit løg og hvidløg fint og steg det gyldent ved middelvarme på en pande med olivenolie. Det må ikke steges for hårdt, da hvidløget så godt kan smage lidt bittert. Stil til side.
  2. Skær broccoli i buketter (brug også stilken) og kog dem møre i grøntsagsbouillon.
  3. Kom den kogte broccoli i en foodprocessor eller blender og tilsæt timian, olivenolie, citronsaft og æblecidereddike, samt mælk og de stegte løg og hvidløg.
  4. Blend det hele til en cremet sauce. Smag nu til med salt, friskkværnet peber, lidt ekstra citronsaft og evt. et nip cayennepeber. Tilsæt evt. mere mælk, hvis du vil have din broccoli sauce mere lind.
  5. Kog gnocchien efter pakkens anvisning, og bland dem sammen med broccoli saucen i en gryde. Varm hele retten igennem og servér med fint revet parmesan og et godt skvæt olivenolie samt masser af friskkværnet peber.

Nord var ret vild med denne her ret, så den er rimelig børnevenlig i smagen. Men spice den endelig op med et godt nip cayenne peber eller chili, hvis den bare er til de voksne.

Og så husk endelig at drysse lækker parmesan over. Det er prikken over i’et. Og så vil jeg her til sidst bare lige sige FISK. Altså den er virkelig god til fisk, især fiskefrikadeller. Mums.

Broccoli sauce

Broccoli sauce til pasta

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Gammeldags fastelavnsboller med marcipan
Næste indlæg
Omelet til morgenmad med burrata og squash

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen