JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Tortillalasagne

af Julie Karla februar 20, 2017
Skrevet af Julie Karla februar 20, 2017

Jeg lavede denne her mexicanske tortillalasagne i weekenden, da vi skulle have noget ekstra lækkert. Det var vel lørdag, så der måtte gerne være godt med ost osv. til et godt glas rødvin.

Tortillalasagne

Den gik også rent ind hos lillemanden. Det gør alt, hvad der hedder lasagne, pizza og pasta i det hele taget. De lærer det hurtigt de små, hvad der smager ekstra godt. Og så kan jeg lave nok så mange salater med det ene og det andet, det slår aldrig favoritterne af bordet. Frikadeller og medister… en anden klar favorit hos ham, så det får vi også oftere, end vi før har gjort.

Tortillalasagne
Udskriv
Tortilla lasagne
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
45 min
 
Antal: 4
Ingredienser
  • 400 gram oksekød
  • 500 gram hakkede tomater (jeg bruger dem i en tetra pak fra Coop, for at undgå bisphenol A fra dåser)
  • 1 dl vand
  • 3 spsk creme fraiche 18%
  • 1 stk løg
  • 2 stk gulerødder
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 dåse Kidneybønner ca 125g
  • 1 dl majs
  • 2 tsk tørret timian
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret spidskommen
  • 1/2 tsk tørret korriander
  • 1 spsk ketchup
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 8 stks tortilla
  • 150 gram revet ost gerne cheddar
Sådan gør du
  1. Kom løg og hvidløg i en minihakker sammen med gulerødderne, og blend indtil det er finthakket. Du kan også sagtens bare hakke løgene fint og rive gulerødderne på et rivejern.

  2. Steg det et par minutter i en dyb pande med olivenolie.
  3. Kom oksekødet i, og rør godt rundt. Når kødet næsten er stegt, tilsættes 1 spsk. balsamicoeddike.

  4. Tilsæt alle krydderierne samt ketchup.

  5. Tilsæt de hakkede tomater, vand og creme fraiche.
  6. Tilsæt kidneybønner og majs, og smag nu til med salt og peber.

  7. Fordel kødsauce i bunden af et ovnfast fad. Læg to tortillaer ovenpå, og derefter et lag kødsauce igen. Læg to tortillaer over og drys med halvdelen af den revne ost. Kom igen to tortillaer over og fortsæt med kødsauce.
  8. Afslut med to tortillaer, et lag kødsauce og drys til sidst med resten af osten.

  9. Bag lasagnen ved 200 gr. i ca. 25 minutter. Servér lasagnen med en frisk salat til.

Tortillalasagne

Tortillalasagne med et mexicansk twist

Har du ikke prøvet at lave lasagne med tortillas i stedet for pasta, så kan jeg varmt anbefale det. Det smager altså skønt, og har en anderledes blød og svampet konsistens end pasta.

Inde i midten af min tortillalasagne har jeg lavet et lag bare med ost. Jeg har tidligere brugt revet cheddarost, hvilket jeg synes er det bedste, men denne gang havde jeg dog “bare” revet økologisk goudan, hvilket også smagte rigtig fint, så brug hvad du har!

Jeg lavede en råkostsalat med hvidkål til lasagnen (dog uden ingefærdressingen) for at få lidt ekstra kostfibre, og det passede perfekt til. Men alle slags salater vil være gode til denne her.

Tortillalasagne

2 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Havregrød med gulerod
Næste indlæg
Slow juice opskrift + Mine 10 yndlingsting i København

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Birgit Simonsen februar 20, 2017 - 5:09 pm

Kære JK
god ide med tortilla
Og tak for inspiration, du er bare god
Jeg havde en rest marcipan efter jul, uhm dine fastelavnsboller blev gode ?
Kh Birgit

Reply
Julie Karla februar 22, 2017 - 1:27 pm

Ih hvor dejligt at høre Birgit! Og tak for ros 😉

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen