JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Turist på Langeland og en opskrift med brændenælder

af Julie Karla maj 18, 2017
Skrevet af Julie Karla maj 18, 2017

I weekenden var jeg rigtig turist på Langeland, og skulle for første gang stifte bekendtskab med et område, som jeg havde hørt så meget godt om. Og der var også virkelig skønt. Vi besøgte nogle venner på deres gård, som lå et stenkast fra Ristinge strand på Sydlangeland. Det var Mikkels gode ven Eske, vi besøgte, som også er indehaver af et lille mikrobryggeri på gården, som vi også havde stor fornøjelse af at drikke!

Turist på Langeland og alt det man kan spise her

Ristinge strand med de smukke klitter, er virkelig et helt unikt sted. Her kan man ikke andet end at komme ned i tempo og bare nyde at suge al den friske luft til sig. Vi gik mange ture her, og et ekstra plus var helt klart alle de spiselige ting, som stranden også bød på. Bl.a. strandkål, skovløg, engsyre og brændenælder, som var de ingredienser, jeg fik sanket på vores gåture. Ingredienser som jeg kokkererede lidt med på gården.

Turist på Langeland og en opskrift med brændenælder

Turist på Langeland og en opskrift med brændenælderHvide asparges med stuvede brændenælder

En af de retter, jeg lavede med ingredienser fra stranden, var stuvede brændenælder. Det serverede jeg sammen med nye hvide asparges fra nabogården, og toppede dem med lidt rugbrødscrunch og engsyre, som jeg også fandt på stranden.

Hvor er det bare optur, at man kan “spise” stranden. Det er virkelig den fedeste følelse at først sanke og så bagefter lave optursmad! Jeg har faktisk fået mega meget blod på tanden på at gøre mere i det der med at sanke. Det er nærmest helt meditativt at gå og samle spiselige urter og planter. Og jeg er sikker på, at der var tusind andre ting, jeg kunne have plukket og spist, men bare ikke vidste. No wonder at det er så meget oppe i tiden.

Turist på Langeland og en opskrift med brændenælder

Udskriv
Stuvede brændenælder
Ret: Tilbehør
Antal: 4
Ingredienser
  • 4-5 håndfulde brændenælder
  • ca. 4 dl. piskefløde
  • 4 stk. skovløg (eller forårsløg)
  • Smør
  • Salt
  • peber
  • Engsyre eller surkløver til pynt
Sådan gør du
  1. Skyl brændenælderne (brug handsker eller plasticposer på hænderne) og blancher dem kort i kogende vand med salt.

  2. Kom bændenælderne i en skål med koldt vand.

  3. Pres vandet ud af brændenælderne og hak dem groft.

  4. Skær toppen af skovløgene af, og brug kun det nederste. Snit skovløgene fint, og kom dem på en varm pande med smør. Tilsæt grofthakkede brændenælder, og steg et par minutter under omrøring.

  5. Tilsæt fløden og lad det simre et par minutter og tykne en smule.

  6. Krydr med salt og peber, drys med engsyre eller rød skovsyre, og servér sammen med f.eks. hvide asparges eller kartofler, som tilbehør til en hovedret.

Turist på Langeland og en opskrift med brændenælder

Turist på Langeland og en opskrift med brændenælderTurist på Langeland og en opskrift med brændenælderPighvar fra havnen

Vores venners gård lå også tæt på havnen, så der gik vi ned for at købe friskfanget fisk. Og den ene aften stod menuen på hele pighvar. Mums, det var godt. Dertil havde jeg lavet en salat med strandkål. Strandkålen var lige blancheret, så den ikke er så drøj at tygge, og så vendt med en klassisk mormordressing og æblestykker. Helt perfekt sammen med den friske, møre fisk.

Turist på Langeland og en opskrift med brændenælder

Abelgren og Ramvad

Til vores dejlige festmåltid drak vi nogle fantastiske øl fra vores venners mikrobryggeri Abelgren og Ramvad. Uh, de smager altså bare godt!

Turist på Langeland og en opskrift med brændenælder

I det hele taget er der bare ikke noget bedre end sådan en weekend i gode venners lag, hvor man bare spiser og drikker god mad, øl og vin og snakker og snakker og snakker…

Nord havde vist også the time of his life, for det lille bybarn var rigtig kommet på landet, og fik både set traktorer og fiskekuttere og ikke mindst søde heste, køer, høns og katte. Så det var noget af en weekend for den lille mand!

Billedet nedenfor er i øvrigt synet, man møder, når man træder ud fra vores venners gård. Mere idyllisk kan det da næsten ikke blive!

Så at være turist på Langeland er skønt! Men vi fik jo kun set en lille del af den, så har stadig til gode at udforske resten af øen. Var i øvrigt på skønne Fejø i går, så har rigtig været på ø-tur de her dage, men mere om den tur i et andet indlæg.

Turist på Langeland og en opskrift med brændenælder

 

4 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Nem smoothie bowl opskrift
Næste indlæg
Og der blev spist Fejø æbler…

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

4 kommentarer

Grethe Muff maj 19, 2017 - 10:28 am

Tak for mail – der fik mig til at smile.
Glædelig sommer:)

Reply
Julie Karla maj 19, 2017 - 11:04 am

Ih hvor er du sød Grethe! Det er jeg glad for at høre, og god sommer til dig også.

Reply
Per maj 29, 2017 - 2:02 pm

Hej Julie Karla.

Jeg har i efterhånden mange år gået med et ønske om at smage de ingredienser man har hørt der blev brugt under krigen, som roer og brændenælde.
Når man går rundt i naturen, så undres jeg over hvad hulen folk levede af før man begyndte at slå sig ned som bønder. Synd den viden er gået tabt.

Tilbage til brændenælderne… Har du et tip til om det er lige meget hvilke nælder man skal gå efter? Unge, ældre, kun blade eller er det lige meget?

Desuden finder jeg megen inspiration på din blog, så bare fortsæt!

Kh. Per.

Reply
Julie Karla maj 30, 2017 - 5:00 am

Hej Per, Godt spørgsmål… Unge, ældre ved jeg ikke, men jeg kan sige så meget, at jeg kun brugte bladene. Og det smagte så skønt, så kan klart anbefale dig at kaste dig ud i madlavning med brændenælder ; )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen