JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Hvis jeg havde en café…

af Julie Karla juni 3, 2017
Skrevet af Julie Karla juni 3, 2017

… så ville jeg uden tvivl have denne her mad med avocado, tahin og agurk på menukortet. Og fordi, jeg kom til at tænke over, hvad jeg ellers ville servere på sådan en ‘Julie Karla café’, udover selvfølgelig damn good coffee, fik jeg idéen til at lave en lille opskriftsserie med netop retter, jeg skulle servere for mine cafégæster. Så her kommer den første én af slagsen.

mad med avocado, tahin og agurk

Mad med avocado og tahin

Jeg elsker kombinationen af den let salte tahin, den cremede og milde avocado og den friske agurkesalat. Og hvad angår tahin (sesamsmør), så er det faktisk en ting, som jeg ikke var så vild med første gang, jeg smagte den. Det var virkelig en smag, jeg lige skulle vænne mig til. Men nu elsker jeg det simpelthen. Især på en mad med avocado som her, men også under banan på ristet rugbrød, i en dressing til salat eller på en pizza med gedeost, rødbede og tahin!

mad med avocado, tahin og agurk

mad med avocado, tahin og agurk
Udskriv
Avocadotoast med tahin og agurkestrimler
Ret: Hovedret
Antal: 1
Ingredienser
  • 1 stort stykke landbrød eller ciabattabrød
  • 1 stk moden avocado
  • agurkestrimler
  • Citronsaft
  • tahin
  • Friskkværnet peber
  • salt
Sådan gør du
  1. Rist brødet og smør det med tahin

  2. Kom avocadoen på brødet og mos det let.

  3. Vend agurkestrimler (rives på et mandolinjern) med citronsaft, salt og masser af friskkværnet peber.

  4. Kom agurkestrimlerne på avocadoen og drys til sidst med salt og ekstra peber. Servér med det samme.

mad med avocado, tahin og agurk

Nå men jeg håber, at du får lyst til at lave denne her mad med avocado, tahin og agurk, og måske endda har lyst til at besøge den virtuelle ‘Julie Karla café’. Jeg vil i hvert fald poste opskrifter, der falder ind under den kategori.

Og mens jeg skriver, kommer jeg til at tænke på en rigtig cafe (som rent faktisk eksisterer), hvor ALT hvad de havde på menukortet, var noget jeg dels havde lyst til at spise, dels havde lyst til at lave derhjemme. Det var en café, jeg besøgte i Girona, en skøn by udenfor Barcelona, der hedder La Fabrica, og den var helt fantastisk. Se blot billederne her med nogle af retterne derfra. Ser det ikke godt ud?!

mad med avocado, tahin og agurk

6 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Caprese salat med kylling og squashspaghetti
Næste indlæg
Blåbærsmoothie med kakao og nøddemælk

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

6 kommentarer

Flemming juni 4, 2017 - 12:24 pm

5 stars
Du er sgu ret fin, og har som jeg en god fantasi. Ses også i dine opskrifter.

Reply
Julie Karla juni 5, 2017 - 4:40 am

Tak Flemming!

Reply
Lene juni 5, 2017 - 6:41 am

Total lækker mad. Virkelig noget for øjet?
Tak for alle dine skønne opskrifter?

Reply
Julie Karla juni 6, 2017 - 8:25 am

Selv tak Lene, tak for den søde kommentar!

Reply
Birthe Madsen juni 24, 2017 - 7:21 pm

Jeg har sagt det før, men en go ting kan ikke siges for tit – det er nogle fantastiske flotte billeder du tager og nogle vild gode opskrifter

Reply
Julie Karla juni 30, 2017 - 7:10 am

Årh tusind tak Birthe, hvor er det pænt af dig at sige, og tak fordi du læser med!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen