JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Græskarrisotto – den mest cremede af slagsen

af Julie Karla december 12, 2017
Skrevet af Julie Karla december 12, 2017

Denne her græskarrisotto… Ah men, hvor skal jeg starte. Jeg har noget med cremede retter. Altså retter, der nærmest smelter på tungen, og som kan spises med en ske. Risottoer, grød (jeg er den STØRSTE risengrødfan), mousser, budding you name it. Jeg elsker bare mad, der oser af hygge og velbehag, retter som denne her græskarrisotto, som seriøst er ultra cremet og en smagsbombe på grund af min hjemmelavede oksebouillon

risotto med græskar

Græskarrisotto bliver ekstra cremet af…

Fik jeg nævnt, at den stryger ind på førstepladsen over yndlingsrisottoer?! Så er det i hvert fald på plads. Den ekstra cremede konsistens kommer i øvrigt fra et par skefulde flødeost, og så får den også en god sjat fedme fra bouillonen, hvor jeg ikke har skummet fedtet fra, da der er så mange gode næringsstoffer i.

Den hemmelige ingrediens

risotto

Og selvom jeg vist har rost hjemmelavet oksebouillon mere end rigeligt i mit forrige indlæg, så bliver jeg simpelthen bare nødt til at nævne, at denne her græskarrisotto vinder en guldmedalje netop på grund af intensiteten fra fonden lavet på de gode ben. Så vil virkelig anbefale på det kraftigste, at du kaster dig ud i en bouillon. Du kan i øvrigt også lave denne her opskrift med en kyllingebouillon eller hønsebouillon.

graeskarrisotto

5 fra 1 stemme
graeskarrisotto
Udskriv
Græskarrisotto - den mest cremede af slagsen
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
35 min
 

Den bedste græskarrisotto, jeg har smagt. Super cremet, som smør på tungen!

Ret: Hovedret
Køkken: internationalt, Italiensk
Antal: 3 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 250 gr aborioris
  • 1 stk skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl hvidvin (jeg har også prøvet med 1 1/2 dl. og det tager den slet ikke skade af!)
  • Ca. 7,5 dl oksebouillon (du kan også lave den vegetarisk med grøntsagsbouillon)
  • 50 gr fintrevet parmesan + skorpe (Kog skorpen med og kassér den inden servering. Her sidder der MASSER af smag)
  • 3 spsk finthakket frisk salvie
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 2 store spsk flødeost naturel
  • salt
  • friskkværnet peber
Fyld
  • 1/2 hokkaido
Sådan gør du
  1. Start med at skrælle det halve hokkaido græskar og skær det i mellemstore tern. Vend tern i olivenolie, salt og peber og bag i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil de er møre. Påbegynd risottoen mens græskaret bages.

  2. Snit løg og hvidløg fint. Og steg det gyldent på en pande med olivenolie.

  3. Tilsæt ris og lad dem stege med til de bliver klare.

  4. Tilsæt hvidvin og lad det absorbere.

  5. Tilsæt nu bouillon lidt ad gangen. Lad hver omgang bouillon forsvinde næsten helt, før en ny kop bouillon tilføres.

  6. Kom også parmesan skorpe og to spsk. salvie i, så det kan simre sammen med risene.

  7. Når risene er al dente. Tilsættes fintrevet parmesan, 1 spsk. finthakket salvie, flødeost og æblecidereddike samt de ovnbagte, møre græskartern.

  8. Smag til med salt og friskkværnet peber, fjern parmesanskorpe, og servér med det samme.

græskarrisotto

Vinderen af min slowcooker konkurrence

Tak til alle jer, der deltog i min slowcooker konkurrence! Jeg har trukket en heldig vinder, og det blev Signe, som jeg også har kontaktet direkte på mail. Jeg håber I har lyst til at deltage i endnu en julekonkurrence her på bloggen, når jeg laver endnu én med en super præmie før jul.

Og så må jeg hellere vende tilbage til min lille syge dreng, som ligger og sover på sofaen med feber og en træls forkølelse. Øv, det er så hårdt at se det lille pus kæmpe mod den dumme feber og hoste. Håber det snart det går over!

risotto med hokkaido

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Hjemmelavet oksebouillon + Vind den bedste julegave!
Næste indlæg
Salater til julemad

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Marie-Louise december 13, 2017 - 8:06 pm

5 stars
Ser vildt godt ud. Uhm 🙂

Reply
Julie Karla december 15, 2017 - 6:25 am

Tusind tak!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen