JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Burrito bowl med blomkålsris

af Julie Karla februar 14, 2018
Skrevet af Julie Karla februar 14, 2018

Denne her burrito bowl med blomkålsris er den første opskrift, jeg har lavet til BT som deres nye grøntkok, og det er en genganger hjemme hos mig. Jeg elsker at omdanne de klassiske, og ofte meget snaskede retter (hvis I forstår hvad jeg mener) til nogle sunde alternativer, hvor der trods alt ikke er gået på kompromis med smagen. Det skal stadig smage af noget, og det synes jeg, denne her burrito bowl gør!Burrito bowl opskrift

Burrito bowl med mango-guacamole, chili beans og krydderurtedressing

De møre skiver oksekød i denne her burrito bowl er foruden de dejlige blomkålsris, som jeg endnu ikke er blevet træt af efter mange år, også i selskab med en chunky guacamole med mangostykker. Det er seriøst en god kombi. Den cremede ‘guaca’ sammen med den søde, tropiske mango. What’s not to like?! Og så har jeg lavet nogle meget nemme, men super gode chili beans til at spice det hele endnu mere op.

I virkeligheden består denne her salat af små enkelte retter, som man sagtens kan pille ud og bruge i nogle andre retter, eller spise som de er. Chili beans kan for eksempel komme i pitabrød eller som fyld i en tynd omelet. Blomkålsrisene er perfekte som tilbehør til boller i karry. Og creme fraiche dressingen smager helt vildt godt ovenpå alle mulige salater. Nå ja, og mango-guacamolen kan bare spises med nachos eller bare med en ske!?!

For andre også lidt mexicansk inspirerede retter læs bl.a. :

  • Tortillalasagne
  • Lækker lasagne opskrift med oksekød og bønner
  • Quesadilla med kylling, mango og avocado

Burrito bowl med bønner opskrift

Mexicansk Burrito bowl

 

Udskriv
Burrito bowl med blomkålsris
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
20 min
 

Super lækker og anderledes Burrito bowl med blomkålsris og guacamole med frisk mango

Ret: Hovedret, Salat
Køkken: Amerikansk, dansk, Mexikansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Blomkålsris
  • 1 stk mellemstort blomkålshoved
  • 4 stængler frisk mynte med blade
Chili beans
  • 2 ds bønner fx sorte og Kidney bønner
  • 2 stk rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 rød chili (mellemstyrke)
  • olivenolie
  • 2-3 spsk frisk finthakket persille
Creme fraiche dressing
  • 2,5 dl creme fraiche (9 eller 18 %)
  • 2-3 spsk frisk finthakket koriander
  • skal af 1/2 økologisk lime
  • friskkværnet peber
  • salt
Guacamole med frisk mango
  • 2 stk modne avocadoer
  • 1/4 moden mango
  • friskkværnet peber
  • salt
  • limesaft
Oksekød
  • 2 stk oksebøffer á 125 gr. (fx entrecote eller flankesteak))
Sådan gør du
  1. Skær blomkålen ud i store buketter og start med at blende buketterne fint til blomkålsris i en foodprocessor sammen med friske myntestængler. Sæt til side.
  2. Skær rødløg i skiver og snit hvidløg og rød chili fint. Steg i olivenolie. Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem fri for lage i en si. Ryst dem så al vandet forsvinder og kom dem på panden med løg. Steg et par minutter, kom persille i og tag af varmen.
  3. Bland creme fraiche med finthakket frisk koriander og limeskal. Smag til med salt og peber.
  4. Mos avocadoerne og bland salt og peber i. Smag til med limesaft. Skær mango i små tern og vend dem i guacamolen.
  5. Steg bøfferne ved høj varme et par minutter på hver side. Lad dem hvile 5-10 minutter og skær dem herefter ud i skiver.
  6. Anret de forskellige salater hver for sig i 4 skåle eller dybe tallerkner. Servér creme fraiche dressing til.
  7. Rør evt. rundt i salaten, når den skal spises. Det gør jeg!

 

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Steak salat med kål og avocado dressing
Næste indlæg
Den bedste marinade til kylling med appelsin og rosmarin

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen