JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Champignonsuppe – cremet og vegansk

af Julie Karla marts 26, 2018
Skrevet af Julie Karla marts 26, 2018

Jeg er ikke veganer, men nogle gange synes jeg bare, at det er mega fedt at eksperimentere med noget andet end fløde i suppe, og det er der kommet denne her meget cremede veganske champignonsuppe ud af. Den er super cremet. Ikke på grund af fløde, ost eller mælk, men på grund af en helt særlig ingrediens, som kan så meget.

Måske I har gættet det. Det er nemlig cashewnødder, som når de bliver blendet, bidrager med en masse dejlig fedme, der klær’ denne her campignonsuppe rigtig godt. Suppen er fyldig, tyk og cremet. Ligesom jeg godt kan lide supper. Og så har jeg både lavet den med grøntsagsbouillon for en vegansk og vegetarisk version, og så på den der gode økologiske hønsebouillon, jeg også har skrevet om tidligere. Og begge dele er super!Champignonsuppe opskrift

Champignonsuppe i BT

Suppen her er udviklet til BT, hvor jeg er grøntkok, og jeg synes da også, at I skulle have fornøjelsen af den. Det er dejligt at give sådan en gammel klassiker som champignonsuppe en opdatering. Farven tror jeg dog ikke, at man kan gøre så meget ved. Den vil altid have den der grålige farve, som champignonsuppe som oftest har, men synes nu alligevel, jeg er sluppet godt fra det med lidt purløg og olivenolie. Og så smager den jo fantastisk! nem Champignonsuppe

vegetarisk Champignonsuppe
Udskriv
Ekstra cremet vegansk champignonsuppe
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
20 min
 

En super dejlig, tyk cremet champignonsuppe med cashewnødder

Ret: Forret, Hovedret, Suppe
Køkken: dansk, internationalt
Antal: 4 personer til forret eller 2 til hoevdret
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 2 bakker champignon (fx 1 hvid og 1 brun)
  • 2 stk blegselleri
  • 1 stk porre (brug kun den hvide og meget lysegrønne del)
  • 2 stk bananskalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 kviste frisk timian
  • 2 spsk kokosolie
  • Ca. 5 dl grøntsagsbouillon (skal suppen ikke være vegansk er hønsebouillon også godt)
  • 1 1/2 spsk hvedemel
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 60 gr usaltede cashewnødder
  • frisk purløg til pynt
  • olivenolie til pynt
Sådan gør du
  1. Start med lægge cashewnødderne i blød i vand minimum 3 timer før eller gerne natten over.
  2. Hak løg og hvidløg fint og kom det i en gryde med 1 spsk kokosolie. Steg gyldent.
  3. Tilsæt finthakket selleri og porre samt grofthakket timian.
  4. Vask champignon fri for jord og tør på et viskestykke. Tag halvdelen af de brune champignon fra og gem til senere.
  5. Hak dem groft og kom dem i gryden.
  6. Når svampene begynder at smide væde tilsættes 1 1/2 spsk hvedemel. Og der røres godt rundt.
  7. Tilsæt grøntsagsbouillon lidt ad gangen. Lad suppen småsimre 10 minutter under låg.
  8. Imens skæres de resterende brune champignoner i skiver og steges i 1 spsk kokosolie på en pande. Når de er stegt møre, sættes de til side til senere.
  9. Hæld vandet fra cashewnødderne og kom dem og suppen i en foodprocessor eller blender og blend suppen helt fint.
  10. Smag til med æblecidereddike, friskkværnet peber og olivenolie.
  11. Hæld suppen tilbage i gryden og kom de stegte champignoner i.
  12. Anret suppe med frisk purløg og dråber af god olivenolie.

lækker Champignonsuppe

vegetarisk Champignonsuppe

0 kommentar
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Banana yoghurt split
Næste indlæg
Hvad laver jeg egentlig? Mit liv som madblogger

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen