JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Den bedste marinade til kylling med appelsin og rosmarin

af Julie Karla februar 16, 2018
Skrevet af Julie Karla februar 16, 2018

Det her er min allerbedste marinade til kylling, og opskriften er den første i en ny serie her på bloggen, som hedder ‘weekendretter‘. Hver fredag vil jeg poste en opskrift, der egner sig rigtig godt som weekendret, hvor det gerne må være ekstra lækkert. Det kan være alt fra middagsretter, til morgenmad/brunch og skønne desserter. Så håber I kan finde lidt inspiration til weekendens madlavning.marinade til kylling

En marinade til kylling med appelsin og frisk rosmarin

Denne her marinade har jeg brugt til at marinere nogle lækre, økologiske kyllingelår. Købt i Rema, for det er der, økologisk kylling er billigst i følge min erfaring. Jeg har før lavet en lignende opskrift på kyllingelår i ovn, men hvor hovedingrediensen i marinaden er citron. Her er det appelsin i selskab med frisk rosmarin, og det er seriøst den bedste kombi.

Jeg havde ikke så lang tid til at marinere dem, så de blev kun marineret i en time, og det smagte stadig super godt. Men marinér dem endelig en halv dags tid. Det har de kun godt af! Og så skal man endelig ikke snyde sig selv for at hælde godt med den overskydende sauce over kyllingen eller tilbehøret ved servering. Dér sidder SÅ meget smag!marinade til kylling opskrift

Tilbehør til kyllingen

I forhold til tilbehør kan jeg klart anbefale en good old kartoffelmos. Brug evt. den opskrift på kartoffelmos, jeg bruger til min Shepherd’s Pie. Jeg har også en opskrift på blomkålsmos, som jeg lavede første gang for mange år siden, hvis man ønsker et lidt mere low carb alternativ. Hvad man end vælger, så kan det kun blive godt, hvis man hælder rigeligt af den overskydende marinade fra de stegte kyllingelår over. Ja tak!

nem marinade til kylling

marinade til kylling
Udskriv
Den bedste marinade til kylling
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
45 min
Samlet tid
55 min
 

Det her er en af mine yndlingsopskrifter på marinade til kylling. Her består marinaden af appelsin, frisk rosmarin og hvidløg. Mums. (NB tidsangivelse er eksklusiv marinering)

Ret: Hovedret, kød
Køkken: internationalt
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 3 store hele kyllingelår eller 4 mindre (á ca 700 gr i alt)
  • skal af 1/2 øko appelsin
  • saft af 1 appelsin
  • 2-3 kviste frisk rosmarin, finthakket (fjern evt. tykke stængler)
  • 1 spsk soja
  • 1 spsk kokospalmesukker
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 øko appelsin i skiver til pynt
  • friskkværnet peber
  • salt
Sådan gør du
  1. Start med at røre marinaden sammen. Bland appelsinsaft fra 1 appelsin sammen med skal fra 1/2 appelsin, soja, kokospalmesukker, finthakket rosmarin, presset hvidløg og olivenolie.
  2. Hæld marinaden i en stor frysepose og kom kyllingelårene i. Bind knude på posen og fordel marinaden godt. Lad kyllingen hvile i køleskabet, gerne et par timer eller min. 1 time.


  3. Fordel kyllingelårene og marinaden i et ovnfast fad og bag kyllingelårene ved 200 gr i ca. 45 minutter alt efter størrelse. 10 minutter før de er færdige lægges tynde skiver af appelsin med skal over lårene og de bager det sidste.

  4. NB Husk at hælde marinade over kyllingelårene undervejs i stegningen.

  5. Servér kyllingelårene med masser af den overskydende marinade og evt. friske rosmarinkviste som pynt.

marinade til kylling

Gratis e-bog: DE 25 BEDSTE OPSKRIFTER

Abonnér gratis på mine nyeste opskrifter, og få samtidigt min e-bog med de 25 mest populære opskrifter tilsendt.

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Burrito bowl med blomkålsris
Næste indlæg
Aftensmad inspiration til weekenden

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Marianne februar 17, 2018 - 10:19 am

Har du ikke glemt rosmarin i marinaden ??

Reply
Julie Karla februar 18, 2018 - 5:57 am

Jo, kæmpe fejl, det er skrevet ind!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen