JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Den bedste sommerdessert

af Julie Karla juli 12, 2018
Skrevet af Julie Karla juli 12, 2018

Det her er virkelig mit bud på den bedste sommerdessert…den allerbedste. For jeg er ikke den helt store kagebager, og når jeg så endelig kaster mig ud i at lave en dessert, så skal den for det første helst være nem. Og for det andet selvfølgelig smage mega godt og egentlig ramme plet hver gang. Altså godt som i “jeg fortsætter bare til fadet er tomt”den bedste sommerdessert

Den bedste sommerdessert med sommerbær

Og denne her sommerdessert er sådan set begge dele. Og her har jeg brugt danske, super søde jordbær men brug endelig også hindbær, det er altså virkelig også godt! Og det er netop, hvad jeg skal til at lave igen i morgen. Jeg har nemlig plukket ret mange vilde hindbær i Sverige denne her uge, hvor vi har været på ferie. Og de skal serveres sammen med det her marcipanknas og den dejlige let syrlige, men stadig fede på den fede måde vaniljecreme.sommerdessert med jordbær

Sommerdessert med marcipanknas

Og nu til den der marcipanknas. Jeg havde nemlig en halv økologisk marcipanrulle i køleskabet fra tidligere, og den rev jeg groft på et rivejern og gav et par minutter i ovnen til det blev til sprødt knas.

Og det viste sig altså at være rimelig nice sammen med bær og cremen lavet på fløde, creme fraice og vanilje. Brug endelig lidt sukker i cremen også, hvis du vil have den sødere, men mine jordbær var så søde, at jeg ikke syntes, der manglede sødme. Men smag dig frem!Og kast dig ud i denne her mega nemme sommerdessert. Yay!sommerdessert med marcipan

den bedste sommerdessert
Udskriv
Den bedste sommerdessert med jordbær og marcipanknas
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
20 min
 

Leder du efter den ultimative sommerdessert, du kan lave igen og igen?

Ret: Dessert
Køkken: dansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 bakke jordbær
  • 2 stk nektariner
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl creme fraiche 18 %
  • 1/2 tsk ren vaniljepulver
  • 150 gr groftrevet marcipan
  • Ribs til pynt
Sådan gør du
  1. Start med at riv marcipanen groft på et rivejern. Fordel den revne marcipan jævnt ud på en bageplade. Bag ved 200 gr. i ca. 5-7 minutter, eller indtil det bliver dejligt sprødt. Lad det køle helt af.

  2. Vask jordbærrene og fjern stilken. Drys gerne lidt rørsukker over dem, hvis de er til den syrlige side.

  3. Pisk fløde, creme fraiche og vaniljepulver til en luftig skum.

  4. Kom jordbær, creme og marcipanknas i fire glas og pynt med ribs og servér!

sommerdessert med vaniljecreme

2 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Guide til Gøteborg – altid med et øko twist
Næste indlæg
Chipolata pølser med grov sennep og honning

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

2 kommentarer

Gitte juli 14, 2020 - 10:16 pm

Hejsa
Hvor lang tid før servering, kan desserten lægges sammen i glassene? Uden at marcipanen bliver blød igen?
Vh Gitte

Reply
Julie Karla juli 16, 2020 - 1:16 pm

Jeg vil klart samle dem lige inden servering. Det tager kort tid og på den måde er marcipanen sprød.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Vildt farsbrød med tranebær og pistacienødder

    maj 21, 2014
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen