JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Kageopskrifter – Sund Gulerodskage

af Julie Karla februar 15, 2014
Skrevet af Julie Karla februar 15, 2014

Det har været en skøn lørdag, hvor jeg har hygget mig herhjemme med god kaffe, radio og fortsat mit lille hobbyprojekt med at udvikle sunde kageopskrifter. Denne gang har jeg dog slet ikke haft ovnen tændt, for denne her gulerodscheesecake skal nemlig ikke bages. Den skal sådan set bare røres sammen. Jeg har heller ikke brugt noget hvidt raffineret sukker i den, men sødet bunden med tørrede økologiske dadler. Flødeostcremen har jeg sødet med en smule agavesirup.  Her må man justere mængden alt efter, hvor sødt man gerne vil have den. Gulerods kage og andre kageopskrifter

Sundere kageopskrifter

Jeg har generelt ikke behov for, at det er så sødt, da jeg godt kan lide det syrlige modspil til den søde gulerodsbund. Gulerodscheesecaken er en skøn cremet sag, som nok hurtigt skal få ben at gå på herhjemme. Og så kan man spise et stykke eller to med ret god samvittighed, set i forhold til en traditionel cheesecake med digestivekiks (ikke at der er noget i vejen med den kageopskrift). Kageopskrifter - gulerodskage

Udskriv
Kageopskrifter - Sund Gulerodskage
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
5 t 22 min
 
Antal: 1 kage
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 400 gr. skrællet gulerod
  • 100 gr. tørrede dadler
  • 50 gr. pekannødder
  • 1 1/2 spsk. kokosolie
  • 1 spsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljepulver fra Urtekram
  • 400 gr. flødeost
  • 1/2 dl. ymer
  • Revet skal af 1 citron
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 spsk. agavesirup
  • Pekannødder til pynt
Sådan gør du
  1. Tilberedning
  2. Riv gulerødderne på et rivejern, og kom det i en foodprocessor eller blender.
  3. Blend de revne gulerødder sammen med dadler, pekannødder, kokosolie, kanel og vanilje, indtil man har en fin masse. Dog ikke alt for fin, da der gerne må være lidt bid, så man kan smage, at der er nødder i.
  4. Fordel dejen i en smurt springform og pres den godt ned i bunden. Sæt kagebunden på køl, mens flødeostcremen laves.
  5. Rør flødeosten sammen med ymeren.
  6. Tilsæt revet citronskal og vaniljepulver og smag til med agavesirup.
  7. Fordel flødeostcremen ud på gulerodsbunden, og pynt med pekannødder.
  8. Sæt gulerodscheesecaken på køl i et par timer, indtil den skal nydes.
sundere kageopskrifter
kageopskrifter - sundere af slagsen
kageopskrifterlow carb opskriftersund aftensmad
10 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Sprøde spicy kikærter
Næste indlæg
Chiagrød med kakao

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

10 kommentarer

Anonymous februar 15, 2014 - 3:23 pm

Genialt med en lækker, smuk og sund kage! Kan man bruge anden olie end kokosolie?

Reply
Julie Karla februar 16, 2014 - 8:20 am

Når det ikke er så meget, så tror jeg, at jeg ville bruge smør i stedet for kokosolien.

Reply
Camilla Pilgaard februar 16, 2014 - 12:15 pm

kan man bruge friske dadler i stedet for tørrede dadler? 🙂

Reply
Julie Karla februar 16, 2014 - 12:21 pm

Hej Camilla, Der må jeg komme til kort, for det ved jeg faktisk ikke. Jeg har nemlig ikke smagt friske dadler før. Men jeg vil meget gerne høre, hvordan det gik, hvis du prøver det af : )

Reply
Camilla Pilgaard februar 17, 2014 - 9:48 am

okay – jeg plejer nemlig at købe de dadler som man kan købe i sådan nogle kasser i grønsagsafdelingen, og de er nemlig mere bløde i det end dem man køber tørret 😉

Reply
Julie Karla februar 18, 2014 - 5:23 am

Hej Camilla. Jeg tænker på de helt friske gule dadler, men hvis du mener de store, bløde (brune) dadler, så er jeg ret sikker på, at de også kan bruges. Så vil jeg bare blende nødder og gulerod først, og så blende dadlerne med til sidst. Da dejen ellers kan blive for cremet, tror jeg, og måske skal du også putte lidt mindre daddel i. Men prøv dig frem, og jeg vil meget gerne høre, hvordan det gik. Kærlig hilsen Julie K

Reply
Tina februar 16, 2014 - 2:38 pm

En dejlig søndag ønskes!

Så blev jeg vupti kagesulten af synet af din lækre ostekage.
Skønne ingredienser og godt du holder dig fra det hvide sukker.
Meget flotte billeder:-)

Reply
Julie Karla februar 16, 2014 - 2:57 pm

Hej Tina, Ja, den er farlig : ) og tusind tak. Jeg er glad for, at du læser med!

Reply
Maria Vanløseblues februar 18, 2014 - 7:22 am

Uhm Julie!

– den kage ser og lyder bare SÅ lækker – og det kommer altså pigen der ikke spiser kage 🙂
Men denne her lyder som en jeg vil kunne li og skal bestemt prøves næste gang der skal servers dessert, for jeg har nemlig nogle dessert glade veninder 🙂

Reply
Julie Karla februar 18, 2014 - 4:32 pm

Hej Maria. Tusind tak! Den er er virkelig også god : ) Og man får tilfredsstillet sin søde tand med lidt god samvittighed : )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen